PREDSEDNIK DANAS SA URSULOM FON DER LAJEN! Predsednica Evropske komisije sastaje se i sa premijerkom Brnabić!

Autor:

Vesti

31.10.2023

06:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednica Evropske Komisije Ursula fon der Lajen dolazi danas u posetu Beogradu gde će se sastati sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i premijerkom Anom Brnabić.

PREDSEDNIK DANAS SA URSULOM FON DER LAJEN! Predsednica Evropske komisije sastaje se i sa premijerkom Brnabić!

Foto: Printscreen/Instagram/buducnostsrbijeav

Vučić i Fon der Lajen imaće najpre tet-a-tet razgovor u Palati Srbija, a zatim i sastanak sa članovima dveju delegacija.

Predsednik Vučić rekao je sinoć da će tokom celog dana imati razgovore sa predsednicom Evropske komisije o svim važnim pitanjima za Srbiju. 

- Ona ostaje u Beogradu da prenoći i dugo ćemo osim zvaničnih razgovora, imati razgovore i posle toga, u četiri oka i zajedničku večeru. Imaćemo mnogo vremena da razgovaramo o svim važnim pitanjima za Srbiju - rekao je Vučić za TV Hepi.

Fon der Lajen u Beograd dolazi u okviru četvorodnevne posete Zapadnom Balkanu koju je počela u nedelju u Skoplju, a kako bi predstavila detalje Plana rasta EU za region.

Ona je juče boravila i u Prištini gde je na konferenciji za novinare sa predsednicom privremenih prištinskih institucija Vjosom Osmani rekla da postoji novi investicioni plan koji funkcioniše veoma dobro i da se uspesi mogu postići samo ako Beograd i Priština normalizuju svoje odnose.

Fon der Lajen se prethodno u Skoplju sastala sa predsednikom Severne Makedonije Stevom Pendarovskim i premijerom Dimitrom Kovačevskim gde je ponovila da EU planira da pomogne zemljama Zapadnog Balkana da ostvare reforme neophodne za integraciju u evropski blok investicijom od šest milijardi evra.

Tokom posetu Zapadnom Balkanu Fon der Lajen će danas pre podne posetiti Crnu Goru, a sutra i Bosnu i Hercegovinu.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (45)

Loading
Nenad

31.10.2023 07:40

Danas se Predsednik Aleksandar Vučić sastaje sa Ursulom Fon der lajen u Beogradu i posle sastaje sa premijerkom Anom Brnabićkom i razgovaraćeju o vrlo jako bitnim temama vezane za Srbiju i Kosovo i Metohiji.

Ђорђије

31.10.2023 07:43

Не сумњам да ће Вучић у разговору са Фон дер Лајновом извући оно најбоље за Србију,а имаће и довољно времена да разговара са њом и до танчина је објасни комплетну ситуацију везану за наш народ на КиМ

Iva

31.10.2023 07:44

Nadajmo se još jednom uspešnom sastanku..

Miloš

31.10.2023 07:50

Još jedna prilika da se jasno stavi do znanja da je KIM Srbija