ZORANE, JE L' I TI IMAŠ MAŠINSKI MOZAK? Drakulić zaslepljen, ne zna da je 75 manje od 302!

Autor: Republika

Vesti

30.12.2021

10:58

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Biznismen i nekadašnji kandidat za gradonačelnika Beograda Zoran Drakulić kritikovao je odluku Vlade Srbije o ograničenju cena za isporuku električne energije privredi.

ZORANE, JE L' I TI IMAŠ MAŠINSKI MOZAK? Drakulić zaslepljen, ne zna da je 75 manje od 302!

Foto: ST/N. MANDIĆ

Zoran Drakulić se, ničim izazvan, našao pozvanim da komentariše odluke Vlade Srbije i ovom vajnom stručnjaku smeta odluka Vlade Srbije o ograničenju cena za isporuku električne energije privrednom sektoru.

Nekadašnji kadar DSS i bliski saradnik bivšeg predsednika i premijera Vojislava Koštunice se izgleda zarazio "mašinskim mozgom" Dragan Đilasa, i njegovim načinom računanja. 

Drakulić je kritikovao preporuku Vlade Srbije rečima da se "ipak sprovodi poskupljenje", što će "za EPS značiti najmanje milijardu evra prihoda koji će poslužiti da se pokriju gubivi usled nedavnih havarija". Ovaj biznismen pokušava u više navrata pokušava da diskredituje napore koje Vlada Srbije ulaže kako bi omogućila što bolji život građanima, ali sada se zaigrao u računici.

Naime, rast cena električne energije na svim evropskim berzama počeo je još u maju mesecu. Uzroci su višestruki, a uprkos brojnim pritiscima koje EPS trpi, cena struje u Srbiji je jedna od najmanjih u regionu. Vlada Srbije je u nastojanju da zašiti sve privredne subjekte u zemlji, EPS-u dala preporuku da se isporuka električne energije u prvoj polovini naredne godine vrši po ceni od 75 evra po MWh, za razliku od 302,5 evra MWh koliko iznosi na evropskim berzama.

Kako je 75 znatno manje od 302,5 ostaje nejasno šta je Drakulić hteo da kaže. Očekivalo se da će on, kao poslovan čovek pozdraviti ovakvu odluku Vlade Srbije, ali je "mašinski mozak" izgleda toliko uzeo maha da više ne zna ni da računa.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (7)

Loading
Slavko

30.12.2021 11:16

Drakula ne zna matematiku. Pitanje je da li je sposoban i za motiku.

Odgovori 29 2
Stojko

30.12.2021 15:18

@Slavko - Zna on matematiku, zna i te kako!

Odgovori 28 4
Danilo

30.12.2021 15:50

@Stojko - Zna matematiku za svoj džep.

Odgovori 10 0
Александар Поповић

30.12.2021 17:01

Да г. Дракулић зна посао, зна и то одлично. Само завидљив човек може да му порекне успешну пословну каријеру. Можда покушај да уђе у политику, али сугурно да не заслужује поругу из наслова. (Мођетр и да не објавите, али то мисли човек са пуним стажом у озбиљном новинарству)

Odgovori 0 10