VREMENSKA KLACKALICA! Meteorolog Đorđe Đurić otkrio kada se vraćaju paklene vrućine: SPREMITE SE!

Autor: Republika

Vesti

06.06.2022

14:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Danas nestabilno, u utorak sunčano, uz košavu. Od sredine nedelje nestabilno i svežije, moguće obilnije padavine i grmljavinske oluje. Za vikend sledi stabilizacija vremena, a sledeće sedmice vedro i vrelo.

VREMENSKA KLACKALICA! Meteorolog Đorđe Đurić otkrio kada se vraćaju paklene vrućine: SPREMITE SE!

Foto: ST/N. PANČIĆ

Meterolog Đorđe Đurić je na svom zvaničnom Fejsbuk nalogu objavio detaljno predviđanje vremenskih prilika tokom narednih dana, pa sve do iduće sedmice, gde nam poručuje da bi trebalo da se pripremimo za promenljivo i nepredvidivo vreme, koje sa sobom nosi olujne vetrove, grmljavinu, kao i kratkotrajne pojave grada:

- U Srbiji će do kraja dana biti nestabilno, ponegde sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Biće uslova i za grmljavinske nepogode sa gradom, olujnim vetrom i obilnim pljuskovima, ali ovakvi procesi ograničeni su na manjim površinama, pa tako nedaleko od njih može proći i bez kapi kiše. Maksimalna temperatura biće danas od 26 do 31 stepen, u Beogradu do 30 stepeni.

Republika

Foto: Printskrin

Đorđe Đurić otkrio kakvo nas vreme čeka

Kako najavljuje Đurić tokom sutrašnjeg dana možemo se nadati pretežno sunčanom i umereno toplom vremenu.

- Jutarnja temperatura biće od 13 do 17 stepeni, u košavskom području i u Beogradu oko 20 stepeni, maksimalna dnevna od 28 do 32 stepena, u Beogradu do 30. Kasnije posle podne sa zapada se očekuje povećanje oblačnosti, a tokom večeri i noći na jugozapadu, zapadu i severozapadu Srbije očekuju se kiša i pljuskovi sa gmrljavinom - objašnjava Đurić.

Uticaj ciklona će Srbiji od srede pa sve do vikenda doneti promenljivo oblačno vreme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, i temepraturama koje će varirati između 21 i 27 stepeni, u Beogradu će dostići 25 podeok.

- U subotu se očekuje postepena stabilizacija vremena, pa se u nedelju očekuje pretezno sunčano i toplije, sa maksimalnom temperaturom do 30 stepeni - navodi meteorolog.

Tokom naredne sedmice sledi vedro i pravo letnje vreme, koje će usloviti i porast temporature, pa će širom Srbije ziva u termometru dostići 35 podeok, zaključuje Đurić.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading