STIŽE NAM NOVA TURA PLJUSKOVA I 5 DANA JAKOG VETRA! Sunčano još danas, a onda se pale meteoalarmi: Ovi delovi Srbije pod upozorenjem

Autor:

Vesti

13.05.2024

13:06

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Zbog pljuskova i grmljavine sutra je na snazi žuti meteoalarm u Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

STIŽE NAM NOVA TURA PLJUSKOVA I 5 DANA JAKOG VETRA! Sunčano još danas, a onda se pale meteoalarmi: Ovi delovi Srbije pod upozorenjem

Foto: RHMZ/printscreen, Shutterstock

Početak sedmice obeležiće sunčano i lepo vreme, ali će u pojedinim delovima Srbije već u u toku večeri doći do naoblačenja. Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ) je najavio da će u prvom delu sedmice kiša biti češća na zapadu, jugu i jugoistoku Srbije, dok će u košavskom području od srede duvati jak vatar.

Danas sunčano, od sutra pljuskovi

- Nakon ponedelјka koji će u većem delu Srbije biti suv i uz dosta sunčanih perioda, u utorak i sredu na zapadu, jugu i jugoistoku zemlјe padaće kiša, a u oblasti lokalnih plјuskova sa grmlјavinom očekuje se količina i od 10 do 20 mm padavina, lokalno i više – objavio je RHMZ.

Košava od sreda pa do nedelje

Od srede u Vojvodini, Podunavlјu i Pomoravlјu se očekuje pojačavanje jugoistočnog vetra- košave, koja će duvati sve do nedelјe, a najjači udari vetra očekuju se u četvrtak i petak, 16. i 17. maja, kada će na jugu Banata prelaziti 24 m/s (preko 85 kilometara na čas) a na području Beograda povremeno dostizati od 15 do 17 m/s, odnosno od 55 do 60 km/h.

Upaljen žuti meteoalarm

Zbog pljuskova i grmljavine sutra je na snazi žuti meteoalarm u Jugoistočnoj i Jugozapadnoj Srbiji, kao i na Kosovu i Metohiji.

Taj meteoalarm ostaje na snazi i u sredu, s tim što će biti upaljen i u Banatu, ali i zbog jakog vetra.

Vremenska prognoza za Srbiju za ponedeljak

Iznad većeg dela Srbije biće pretežno sunčano. U brdsko-planinskim predelima jugozapadne, južne i istočne Srbije promenljivo oblačno. Pre podne na istoku ponegde sa kratkotrajnom kišom ili lokalnim pljuskom, posle podne postepeno razvedravanje.

Vetar slab do umeren, severni i severoistočni, na istoku istočni. Najviša dnevna temperature biće od 20 do 23 stepeni.

Uveče i u toku noći umereno naoblačenje, pred jutro na zapadu i jugozapadu Srbije kiša.

Vremenska prognoza za Srbiju za utorak

Na severu zemlje biće promenljivo oblačno sa sunčanim intervalima. U ostalim biće krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab, u košavskom području i umeren, jugoistočni.

Jutarnja temperatura od 7 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 17 do 22 stepena.

Vremenska prognoza za Srbiju za sredu

U sredu će na severu Srbije pre podne biti pretežno sunčano, posle podne promenljivo oblačno i suvo. U ostalim krajevima umereno do potpuno oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području jak, jugoistočni. Jutarnja temperatura od 9 do 13 stepeni, a najviša dnevna od 18 do 23 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju za četvrtak.

Promenljivo oblačno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom. Vetar slab i umeren, u košavskom području i jak jugoistočni, a na jugu Banata i u donjem Podunavlju povremeno sa olujnim udarima.

Jutarnja temperatura od 9 do 14 stepeni, a najviša dnevna od 20 do 25 stepeni.

Vremenska prognoza za Srbiju od 17. do 24. maja

Prema vremenskoj prognozi RHMZ, od petka 17. maja i narednih pet dana biće promenljivo i nestabilno, mestimično sa kišom i lokalnim pljuskovima sa grmljavinom, a u košavskom području do nedelje i dalje vetrovito.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading