ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA MESTU GDE NIČE EXPO: "Svuda su mašine, radi se kao u košnici" (VIDEO)

Autor:

Vesti

13.05.2024

11:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Radovi su u punom jeku.

ALEKSANDAR VUČIĆ OBIŠAO RADOVE NA MESTU GDE NIČE EXPO: "Svuda su mašine, radi se kao u košnici" (VIDEO)

Foto: Instagram/Printscreen/budućnostsrbijeav

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je danas obišao mesto gde niče EXPO. Radovi su u punom jeku, a i sam Vučić je u video snimku rekao da se radi "kao u košnici".

- A sad nešto stvarno čudesno i lepo...EXPO napreduje ogromnom brzinom, srećan što sam video stotine vrednih radnika i desetine uposlenih mašina. Srbija sutra! - napisao je predsednik Vučić na svom Instagram profilu.

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić prvi put je pokazao i snimio ono o čemu je više puta govorio - kako sedne za volan škode s prijateljem i ministrom Sinišom Malim, pa obilaze Beograd, da vide kako napreduju brojni radovi.

- Siniša, ovde sam u ovoj zgradi 169 živeo 23-24 godine - kazao je predsednik ministru po počeo da mu pokazuje i nabraja blokove po Novom Beogradu jer ga dobro poznaje pošto je tu odrastao.

Kako se može videti na snimku, predsednik se s ministrom uputio ka mestu gde se gradi kompleks EXPO 2027.

 

 

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je telefonom sa saveznim kancelarom SR Nemačke Olafom Šolcom.

- Dobra i otvorena razmena mišljenja sa nemačkim kancelarom Šolcom o svim pitanjima od obostranog interesa, o situaciji na Kosovu i Metohiji, kao i o veoma uspešnoj ekonomskoj saradnji i stalnom povećanju trgovinske razmene između naše dve zemlje. Zahvalio sam Nemačkoj na posvećenosti odličnim ekonomskim odnosima sa Srbijom i velikim investicijama koje su u znatnoj meri doprinele brzom napretku Srbije, a posebno sam se osvrnuo na ogromne potencijale za ulaganje koji su se otvorili u okviru EXPO 2027. Izrazio sam uverenje da će nemačke kompanije pronaći interes u nekim od najvećih projekata čija realizacija će dugoročno doprineti snažnom rastu Srbije i povezivanju celog regiona - istakao je Vučić nakon razgovora.

Kako kaže, razmenili su mišljenja i o svim delikatnim pitanjima u kontekstu aktuelnih globalnih dešavanja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (34)

Loading
Goran

13.05.2024 11:20

EXPO je trenutno jedan od najvećih projekata u zemlji, to je naša velika šansa i naš ponos.

Jovan

13.05.2024 11:22

Radovi očigledno dobro napreduju. EXPO nam je od velike važnosti, pre svega za našu ekonomiju i mora sve biti kako treba.

Lela

13.05.2024 11:23

Опозиционе битанге и нерадници највише хејтују Експо, јер знају колико је он важан за Србију и какав финансијски успех ће донети Србији.

Nikolina

13.05.2024 11:23

Srbija napreduje i to je neosporno!