Ispala šampionka Vimbldona, Šarapova uspešna, Tim se provukao, Del Potro slavio

Autor:

Sport

18.01.2018

10:24

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Argentinski teniser Huan Martin del Potro plasirao se u treće kolo Otvorenog prvenstva Australije, pošto je pobedio Rusa Karena Kačanova sa 3:1, a plasman u narednu fazu izborio Austraijanac Dominik Tim koji je posle velike borbe sa 3:2 bio bolji od Denisa Kudle iz SAD

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Huan Martin Del Potro

Del Potro je po najvećoj vrućini u Mleburnu, u pojedinim trenucima temperatura podloge bila je veća od 60 stepeni Celzijusa, uspeo da savlada Kačanova u četiri seta, 6:4, 7:6 (4), 6:7 (0) i 6:4 i zakaže duel s Čehom Tomašom Berdihom koji je sa 3:1 bio bolji od Španca Giljerma Garsije-Lopesa.

Francuz Žilijen Beneto je, i pored teških uslova za igru, u 36-godini pobedio sedmog tenisera sveta Davida Gofana iz Belgije sa 1:6, 7:6 (5) 6:1 i 7:6 (4).

Tim, peti teniser na ATP rang-listi, je posle velike borbe i preokreta uspeo da pobedi Kudlu sa 3:2 (6:7, 3:6, 6:3, 6:2 i 6:3).

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Su-Vei Hsie

Austrijanac se nije predavao iako je gubio s 2:0 u setovima, počeo je da igra znatno agresivnije i uspeo da preokrene i dodje do plasmana u treće kolo, gde će igrati protiv Francuza Adrijana Manarina koji je sa 3:1 pobedio Čeha Jiržija Veselog.

Mađar Marton Fučovič, 80. teniser na ATP rang-listi, eliminisao je Amerikanca Sema Kverija sa Australijan opena. On je do plasmana u treće kolo došao rezultatom 6:4, 7:6 (6), 4:6 i 6:2.

Plasman u treće kolo obezbedili su i Argentinac Nikolas Kiker koji je sa 3:1 pobedio Slovaka Lukaša Lackog, a istim rezultatom trijumf je zabeležio i Italijan Fabio Fonjini nad Rusom Evgenijem Donskim. Južnokorejac Čung Hjeon je sa 3:0 bio bolji od Rusa Danila Medvedeva.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Su-Vei Hsie

Osvajačica Vimbldona, treća teniserka sveta Garbinje Muguruza završila je takmičenje na Australijan openu već u drugom kolu, pošto je od nje bolja bila 88. igračica na listi Su-Vei Hsie - 7:6, 6:4.

Ruska teniserka Marija Šarapova savladala je Letonku Anastasiju Sevastovu 2:0 (6:1, 7:6) u setovima i plasirala se u treće kolo Australijan opena.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading