ŠOK BOMBA - ALI BUKVALNO! Pronađena EKSPLOZIVNA NAPRAVA pored stadiona Bundesligaša!

Autor:

Sport

25.04.2024

17:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Datira još iz Drugog svetskog rata,

ŠOK BOMBA - ALI BUKVALNO! Pronađena EKSPLOZIVNA NAPRAVA pored stadiona Bundesligaša!

Foto: Tanjug/AP

Pretnja bombom blizu stadiona u Majncu

Utakmica 31. kola nemačke Bundeslige između Majnca i Kelna je neočekivano skrenula pažnju kada je pre nje pronađena američka bomba iz Drugog svetskog rata teška 500 kilograma blizu stadiona. Potencijalno opasna situacija izazvala je evakuaciju oko pet hiljada ljudi u blizini "MEWA" Arene, domaćeg stadiona Majnca.

Pripreme za evakuaciju

Lokalne vlasti su brzo reagovale kako bi osigurale bezbednost stanovnika organizovanjem procesa evakuacije, koja će prethoditi operaciji uklanjanja bombe zakazanoj za petak. Pedantno planiranje ima za cilj da minimizira rizike povezane sa uklanjanjem ovakvog značajnog eksplozivnog sredstva.



Neprekidni trening tima

Srećom za fudbalski klub Majnc, njihov trening kamp se nalazi na bezbednoj udaljenosti od stadiona, što omogućava timu da nastavi sa treninzima i pripremama bez ometanja. Ovakav strateški položaj je zaštitio tim od logističkih izazova koje bi prisustvo bombe moglo da izazove.

Uticaj na aktivnosti tima

Uprkos povoljnom položaju njihovih trening objekata, neočekivane okolnosti su dovele do promene rasporeda konferencije za štampu glavnog trenera, Bo Henriksena. Preduzete mere predostrožnosti zbog pretnje bombe su zahtevale prilagođavanja u rasporedu tima, osiguravajući bezbednost i dobrobit svih uključenih.

Neočekivano otkriće istorijske bombe blizu stadiona u Maincu služi kao jasno podsećanje na trajan uticaj Drugog svetskog rata, čak i decenijama nakon konflikta.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading