MITROVIĆ: Na terenu je rat i ja sam spreman na sve

Autor:

Sport

01.09.2018

10:25

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Srpski reprezentativac i fudbaler Fulama Aleksandar Mitrović otkrio je u intervjuu za "Dejli mejl" zanimljive detalje iz svoje karijere.

Aleksandar Mitrović

Mitrović je odlično započeo kampanju u Premijer ligi ove sezone. Nakon što je prethodnu polusezonu proveo u Fulamu na pozajmici i značajno uticao na to da se ekipa plasira u premijeršip, njegov ugovor je otkupljen od Njukasla i za sada se timu iz Londona to polako isplaćuje.

Nakon dva gola u prethodnom kolu protiv Barnlija, srpski napadač je bio u žiži interesovanja tamošnje fudbalske javnosti.

Zbog svoje snage, teško je boriti se sa njim u šesnaestercu, a Mitrović je upravo svoje telo okarekterisao kao glavno oružje.

- Moje telo je oružje, moram da ga održavam, moram da budem jak. Volim teretanu, potrebna mi je, i kada nema treninga. Ustanem ranije, dođem ovde na stadion, jedem posle treninga i vratim se kući. Nisam ja Rahim Sterling, niti brz, niti vešt sa loptom. Zato moram da iskoristim ovo drugo, konstituciju, snagu u kaznenom prostoru - rekao je Mitrović.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Aleksandar Mitrović

Reprezentativac Srbije je otkrio i ko su mu bili uzori tokom mlađih dana svoje karijere.

- Ja sam rastao gledajući Širera i Drogbu, ali se igra promenila, traže brže igrače. Ja to nisam, znam šta mogu. To je više rvanje, više tuča nego trčanje. Ali, morate da pokažete da se ne plašite. Kada me udarite, vratiću vam još jače, na terenu to je rat i spreman sam na sve. Posle utakmice, pozdrav do sledeće prilike, to se zove poštovanje - kazao je Mitrović.

Napadač Fulama je za engleske medije ispričao i detalje svog mladalačkog života, kada nije bio uvek zaintersovan za fudbal, dok je otac Ivica rekao da je Aleksandar mogao postati i kriminalac.

Kao i svako dete, pravio je nestašluke, a izdvaja se jedan kada je gađao vozove koji su prolazili.

- Pogodio sam konduktera, bilo nas je stotinu, ali je moj kamen pogodio. Otac me nikada nije tukao, ali tih batina ću se sećati celog života. Porodica je učinila sve da ne završim na ulici. Kada sam bio u Partizanu nisam igrao, bio sam suviše nizak, ali onda sam naglo izrastao, zaigrao za omladince i šest meseci kasnije bio u prvom timu - ispričao je Mitrović u zanimljivom intervjuu.

Aleksandar Mitrović je postigao tri pogotka u prva tri meča Premijer lige i tako potvrdio odličnu formu iz prethodne sezone.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading