TUMBI ISTEKLO VREME: Ni Piksi, ni MIloje, evo ko je JEDINI kandidat za klupu "Orlova"!

Autor:

Sport

02.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Procureli detalji.

RepublikaFoto: Starsport
Selektor Srbije Ljubiša Tumbaković

Bivši reprezentativac Jugoslavije Slaviša Jokanović (52) jedini je ozbiljan kandidat koji bi mogao da nasledi Ljubišu Tumbakovića na klupi fudbalske reprezentacije Srbije, saznaje Srpski telegraf! Trener katarske El Garafe jedini je stručnjak čije se ime pominjalo u prethodnom periodu koji nije odbio ponuđenu funkciju, a, prema saznanjima našeg lista, još nije poslao konačan odgovor čelnicima FSS.

Ono što je sigurno jeste da će Tumbaković biti smenjen jer je većina članova Izvršnog odbora FSS za takav scenario posle eliminacije od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo. Još jedan problem jeste činjenica da je i funkcija sportskog direktora saveza usko vezana uz funkciju selektora.

STIŽE I NOVI DIREKTOR

Aktuelni direktor Vladimir Matijašević jasno je stavio do znanja da Tumbaković ne bi bio njegov izbor, a javna je tajna da nisu imali zavidnu komunikaciju. Dakle, ukoliko dođe novi selektor, biće tu i novi direktor, i obratno. A nijedan od potencijalnih kandidata za direktora ne želi Tumbakovića.

RepublikaFoto: Tanjug/AP
Srpski stručnjak Slaviša Jokanović

Jokan: Nisam rekao da neću biti selektor

Slaviša Jokanović nedavno je izjavio da bi voleo da bude selektor Srbije u bliskoj budućnosti.

- Trenutno sam tu gde jesam, ali za dve godine, ko zna, možda se nešto i promeni. Nikada nisam bio zvanično pozvan, uglavnom su preko medija isprobavali taktiku. Trenutno Srbija ima dobrog selektora, ali ja nikada nisam rekao da ne bih voleo da budem na tom mestu - rekao je Jokanović početkom novembra.

Kada je reč o ostalim kandidatima, situacija je jasna. Vladan Milojević odbio je ponudu FSS, baš kao i Veljko Paunović. Bivšem treneru Crvene zvezde se ne dopada aktuelna situacija u srpskom fudbalu, dok čovek koji je osvojio titulu prvaka sveta s omladinskom selekcijom na Novom Zelandu želi da krči put u Engleskoj, gde mu solidno ide sa Redingom. Dragan Stojković Piksi na plaćenom je odmoru pošto može da krcka novac koji mu pripada po slovu ugovora s kineskim Gvangžu rič end forsom. Sve dok ne nađe nov angažman, ali za tim trenutno nema potrebe.

VEĆI IZAZOV

Kada je reč o Jokanoviću, on je najozbiljniji kandidat i zbog toga što mu sa El Garafom ističe ugovor u junu 2021. godine. I bez te činjenice za njega bi daleko veći trenerski izazov bio da sa Srbijom pokuša da izbori plasman na Svetsko prvenstvo, nego da bije bitke sa El Sadom, El Duhailom i El Rajanom.

Interesantno je da je Tumbaković, kog bi Jokanović trebalo da nasledi na klupi "orlova", nasledniku bio trener u Partizanu. Bilo je to u sezoni 1992/93, poslednjoj koju je Jokanović odigrao za crno-bele.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading