PANIKA U ZVEZDI: Stankovićevoj glavnoj UZDANICI nije dobro!

Autor:

Sport

01.12.2020

04:11

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Problem za aktuelnog srpskog šampiona.

RepublikaFoto: Starsport
Trener Crvene zvezde Dejan Stanković

Panika u Zvezdi oko Kataija! Krilni napadač crveno-belih od utakmice između Srbije i Škotske na Marakani konstantno oseća umor i zbog toga neće biti na raspolaganju treneru Dejanu Stanković ni za meč petog kola Lige Evrope između Crvene zvezde i Hofenhajma u četvrtak (18.55). Sa Marakane su provlačili tezu da je najmaštovitiji fudbaler crveno-belih povredio primicač, ali problem je bio u njegovom organizmu.

U jednom trenutku posumnjalo se na najgore i na težu bolest krvi poput leukemije, ali detaljna ispitivanja pokazala su da je priča daleko povoljnija.

- Aleksandar Katai umoran je već nekoliko nedelje i njegovo telo zahteva odmor. Zbog toga je prvobitno poslat na analize krvi da bi se videlo u čemu je problem. Prvi rezultati bili su zabrinjavajući, ali se nakon ponovljenih pregleda utvrdilo da je njegov organizam napao virus, ali ne KOVID-19 - ispričao je za Srpski telegraf izvor blizak Crvenoj zvezdi.

Zvezdina deca igraju na keca

Ono što je Srpski telegraf najavio još u februaru, trener Crvene zvezde Dejan Stanković ispunio je na utakmici protiv Rada. Crveno-beli su meč završili sa sedmoricom takozvanih bonus igrača, rođenih 1999. godine i kasnije. Na terenu su bili Strahinja Eraković (19), Željko Gavrić (19), Veljko Nikolić (21), Njegoš Petrović (21), Andrija Radulović (18), Nikola Krstović (20) i Marko Lazetić (16).

Kataijevo stanje krilo se čak i od nekih njegovih saigrača da bi se ekipa što bolje spremila za meč protiv Genta u Ligi Evrope. Poslednji meč za crveno-bele Aleksandar je odigrao u prvenstvu protiv Inđije (3:2) na Marakani, kada se i upisao u strelce. Nakon toga propustio je meč protiv Vojvodine (2:0), zatim trijumf u Gentu (2:0) u Ligi Evrope, a potom i poslednji prvenstveni duel protiv Rada (3:0).

RepublikaFoto: Starsport
Povratnik među crveno-bele Aleksandar Katai

Organizam reprezentativca Srbije trenutno nije sposoban da se izbori sa naporima koje donosi profesionalni fudbal, pa u Ljutice Bogdana razmišljaju da polusezonu privedu kraju bez njega da bi dobio dovoljno vremena da se potpuno oporavi za prolećne izazove.

Najbolji sliku o zdravstvenom stanju Zvezdinog majstora najbolje nudi meč između Srbije i Škotske, poslednji koji je odigrao. Na teren je ušao u 70. minutu, a nije imao snage da izgura narednih 35 minuta, koliko je duel trajao s produžecima. Uprkos svemu, Katai je uspešno realizovao jedanaesterac u penal-seriji.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading