UPALI U BOLNICU DA PRONAĐU TAOCE, A UBILI TRI PACIJENTA: Izraelci u Gazi PONOVO napravili stravičnu grešku

Autor:

Svet

16.02.2024

10:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Potraga za taocima u Gazi se nastavlja. Očito po svaku cenu

UPALI U BOLNICU DA PRONAĐU TAOCE, A UBILI TRI PACIJENTA: Izraelci u Gazi PONOVO napravili stravičnu grešku

Foto: Tanjug/AP Photo/Mohammed Hajjar

Tri pacijenta bolnice Naser u gradu Kan Junisu na jugu Gaze, preminula su usled nestanka struje.

Struja je nestala jer ju je izraelska vojska prekinula kako bi u mraku uspela da izvuče taoce za koje je imala "pouzdane" podatke da ih tu pripadnici Hamasa kriju.

Međutim, njihova dojava uz satelitske snimke, potpuno ih je prevarila i na svoj dugi niz civila koje su lišili života od početka rata u Gazi, sada će morati da dodaju još tri.

"Tri pacijenta su umrla na intenzivnoj nezi od posledica nestanka struje i nedostatka kiseonika u medicinskom kompleksu Naser", navodi se u saopštenju Palestinaca.

Ministarstvo je reklo da su električni generatori stali i da je struja potpuno isključena iz kompleksa.

Rekli su da bi šest pacijenata na intenzivnoj nezi i troje u dečjim inkubatorima mogli da umru "u svakom trenutku od posledica prestanka davanja kiseonika".

Ministarstvo je apelovalo na međunarodne institucije da intervenišu kako bi zaštitile živote pacijenata i osoblja unutar kompleksa "pre nego što bude prekasno".

"Izraelsku okupaciju smatramo odgovornom za živote pacijenata i osoblja, s obzirom na to da je kompleks sada pod njenom punom kontrolom", saopštilo je Ministarstvo.

Izraelske specijalne snage izvršile su u četvrtak raciju na bolnicu Naser, najveću funkcionalnu medicinsku ustanovu u Gazi, nakon što su je danima opsedali.

Izraelske odbrambene snage preuzele su kontrolu nad medicinskim kompleksom nakon što su saopštile da imaju "verodostojne obaveštajne podatke" da je Hamas držao taoce u bolnici.

Portparol Danijel Hagari rekao je da izraelske snage do sada nisu pronašle nijednog taoca u bolnici Naser, ali da nastavljaju da skeniraju objekat.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading