"JOŠ JEDNA U NIZU OPASNIH IZJAVA" Moskva zabrinuta zbog reči Dejvida Kamerona o Ukrajini

Autor:

Svet

03.05.2024

12:17

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Peskov je ponovio da će Rusija nastaviti sa sprovođenjem specijalne vojne operacije sve dok ne realizuje sve zadate ciljeve.

"JOŠ JEDNA U NIZU OPASNIH IZJAVA" Moskva zabrinuta zbog reči Dejvida Kamerona o Ukrajini

Foto: Tanjug/Pool via AP/Isabel Infantes

Portparol Kremlja, Dmitrij Peskov, rekao je da je izjava britanskog ministra spoljnih poslova, Dejvida Kamerona, da ukrajinske oružane snage imaju pravo da napadnu rusku teritoriju veoma opasna i da takva verbalna eskalacija može da našteti evropskoj bezbednosti.

- Još jedna u nizu opasnih izjava. Iz Francuske takve izjave dolaze od šefa države, iz Velike Britanije na malo nižem nivou, međutim, to su direktne eskalacije tenzija kada je reč o ukrajinskom konfliktu i to može da našteti evropskoj bezbednosti. To izaziva našu zabrinutost - istakao je on.

Peskov je ponovio da će Rusija nastaviti sa sprovođenjem specijalne vojne operacije sve dok ne realizuje sve zadate ciljeve.

Foto: Tanjgu/AP

Dmitrij Peskov

Takođe je dodao i da građani Rusije u izuzetno velikoj meri podržavaju ruskog lidera, Vladimira Putina.

Podsetimo, Kameron je izrazio podršku Ukrajini u pravu da gađa ciljeve unutar Rusije britanskim oružjem.

Tokom posete Kijevu, Kameron je istakao da Ukrajina ima pravo da se brani od napada Rusije, posebno nakon što Rusija gađa ciljeve unutar Ukrajine.

- Kada Rusija gađa ciljeve unutar Ukrajine, možete razumeti zašto Ukrajina oseća potrebu da se brani. Ukrajina ima pravo na to - kazao je britanski ministar.

Obećao je i kontinuiranu podršku Velike Britanije Ukrajini u vidu pomoći od 3 milijarde funti svake godine, koliko god bude potrebno. Kameron je takođe otkrio da je deo te pomoći već stigao u Ukrajinu tokom njegove posete.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading