PALESTINCI SE VRATILI NA SEVER GAZE! Nadrealni snimci iz razorenog grada, evo GDE su sada IZRAELCI (VIDEO)

Autor:

Svet

05.02.2024

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogi su mislili da se ovo neće dogoditi tokom 2024. godine ali februar je u Gazi iznenadio sve

PALESTINCI SE VRATILI NA SEVER GAZE! Nadrealni snimci iz razorenog grada, evo GDE su sada IZRAELCI (VIDEO)

Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Palestinska civilna uprava počela je ove nedelje da se vraća u područja gde su Izraelci povukli većinu svojih snaga pre mesec dana.

Prema tvrdnjama četiri stanovnika i jednog visokog zvaničnika Hamasa, u grad Gaza su raspoređeni policajci, a čak je počela i isplata plata nekim državnim službenicima, prenosi AP.

Četiri stanovnika grada Gaze rekli su Asošiejted presu da je policija nedavno bila stacionirana u blizini vladinih zgrada i policijskih štabova, uključujući najveću bolnicu u Gazi, bolnicu Šifa.

Šifa se polako obnavlja ali je daleko od toga da se za nju sada može reći da je bolnica u funkciji. Građana na ulicama severa Gaze još nema, iako nema ni Izraelaca ali proći će sigurno još nekoliko nedelja pre nego što se očisti sve sa ulica i sever Gaze dovede makar do minimuma podnošljivosti za život.

Govoreći pod uslovom anonimnosti, zvaničnik Hamasa je, kako se izveštava, za AP rekao da je povratak policije pokušaj da se uspostavi red u razorenom gradu.

Prema rečima zvaničnika, vođama grupe je naloženo da uspostave zakon i red u oblastima na severu gde su se izraelski vojnici povukli.

To je uključivalo pomoć u sprečavanju pljačke prodavnica i kuća koje su građani ostavili praznim koji su sledili izraelska naređenja o evakuaciji i preselili se u južnu Gazu.

 

 

Takođe, mogle su se videti i akcije hapšenja lopova, što se vidi na priloženom snimku.

Izraelska vojska je ranije tvrdila da je uspela da "razgradi" Hamas u severnom pojasu Gaze, ali su 16. januara, ubrzo nakon povlačenja Izraela iz te oblasti, rakete ispaljene na južni Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading