"JEDNOSTAVNO NAS SPALJUJU" Rusi u velikom problemu na frontu, OVA stvar previše USPORAVA Putinov blickrig!

Autor:

Svet

04.05.2024

23:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

"Molim vas pomozite nam", rekao je jedan ruski vojnik

"JEDNOSTAVNO NAS SPALJUJU" Rusi u velikom problemu na frontu, OVA stvar previše USPORAVA Putinov blickrig!

Foto: X/Printscreen/@sambendett

"Jednostavno nas spaljuju", reči su kojima ruski vojnik opisuje učinak ukrajinskih dronova, a u svojoj analizi ih prenosi spoljni saradnik Forbesa Dejvid Eks.

Radio ometači ruske vojske protiv dronova ne rade baš najbolje. Njihovi PVO odbrambeni sistemi razređeni su u odbrani od ukrajinskih bespilotnih letelica koje ciljaju baze, fabrike i naftne rafinerije stotinama kilometara iza prve linije fronta.

Šta onda ruski pešadinac treba da učini da se zaštiti od otprilike 100.000 eksplozivnih dronova koje ukrajinski operateri bacaju na ruske položaje svaki mesec?

Sačmarica koja ispaljuje sačmu je pristojno odbrambeno oružje. Na kraju, FPV dron težak dva kilograma veličine je i brzine ptice.

Brz strelac mogao bi da lovi FPV dron poput patke.

Ruske oružane snage izdaju nešto sačmarica za odbranu od bespilotnih letelica ali ni približno dovoljno za zaštitu svih 400.000 vojnika u Ukrajini.

Tako je barem jedan vojnik zamolio civile da mu kupe sačmaricu i pošalju je poštom na front.

 

 

"Molim vas, pomozite nam s pumparicama"

- Molim vas, pomozite nam s pumparicama (pump-action shotgun, op.FH.) - rekao je šokirani ruski vojnik u videoporuci svojim pristalicama kod kuće.

- Bilo koje sranje će poslužiti. 

To što vojnik mora da moli svoje prijatelje da mu pošalju sačmaricu naglašava mučenje Kremlja da nabavi veliki broj sačmarica kroz vojne kanale i opremi dovoljno jedinica na prvoj liniji da osiguraju pouzdanu odbranu od dronova.

Čini se da, kao poslednje sredstvo, barem jedna ruska jedinica obučava svoje vojnike da trče u krug u pokušaju da izbegnu nadolazeće FPV dronove.

Videozapis koji je ukrajinski stručnjak za bespilotne letelice Sergij Beskrestnov nabavio i objavio na internetu prikazuje obuku delimično iz perspektive drona.

- Praunuci vojnika iz Drugog svjetskog rata svladavaju smer izbegavanja ukrajinskih FPV-ova - našalio se Beskrestnov.

Problem za Ruse je taj što smo videli mnogo videozapisa ukrajinskih operatera koji prikazuju ruske trupe kako pokušavaju, ali ne uspevaju, da iskoče s puta drona u trenutku pre nego što eksplodira.

Izbegavanje jednostavno ne funkcioniše kada dron obično vuče najmanje pola kilograma eksploziva.

- Jednom kada FPV eksplodira u neposrednoj blizini, još uvek može da povredi i osakati čak i ako početni napad drona promaši - objasnio je Semjuel Benet, stručnjak za dronove iz think tanka CNA sa sedištem u Virdžiniji.

- Jednostavno nas spaljuju - rekao je vojnik koji je tražio pušku za ukrajinske dronove. Samo jedna eksplodirajuća letelica vas "rastrgne".

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading