ZASTRAŠUJUĆA PROGNOZA DIREKTORKE AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Otkrila šta će se desiti, spomenula Putina i Rusiju!

Autor:

Svet

02.05.2024

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Između ostalog je otkrila i kakvi su planovi Rusije

ZASTRAŠUJUĆA PROGNOZA DIREKTORKE AMERIČKE OBAVEŠTAJNE SLUŽBE: Otkrila šta će se desiti, spomenula Putina i Rusiju!

Foto: mil.ru

Direktorka Nacionalne obaveštajne službe SAD, Avril Hejns, iznela je danas pred senatskim Odborom za oružane snage svoju procenu da se rat u Ukrajini neće uskoro završiti.

Istakla je da je Rusija intenzivirala udare na ukrajinsku infrastrukturu u cilju umanjenja sposobnosti Kijeva da razmešta vojsku i naoružanje, kao i usporavanja vojne proizvodnje.

Foto: AP Alexander Zemlianichenko, AP Sergei Savostyanov, AP Gavriil Grigorov,Public, , AP Evan Vucci

Vladimir Putin

Hejns je naglasila da Putinova agresivna taktika ima za cilj da u Ukrajini stvori utisak da će nastavak borbe samo povećati štetu po zemlju i neće ponuditi put ka pobedi, preneo je Tanjug.

Hejns je istakla da razvoj situacije na domaćem i međunarodnom planu ide u korist ruskog predsednika Vladimira Putina.

Naglasila je da bi Rusija uskoro mogla da napravi taktički prodor u Donjecku i Harkovsku oblast, što ukazuje na napredak ruskih snaga na bojnom polju.

Foto: Tanjug/AP, Igor Kovalenko / AFP / Profimedia

Vladimir Putin i ruska vojska

Govoreći pred senatskim Odborom za oružane snage o proceni pretnji po SAD u 2024. godini, Hejns je izrazila uverenje da će Putinova agresivna taktika verovatno da se nastavi, te da se rat neće skoro završiti.

Njeni zaključci su bili usmereni ka ukazivanju na očekivanu dugotrajnost sukoba i na rastuću pretnju koju Rusija predstavlja po stabilnost regiona.

Hejns je na osnovu svoje analize i obaveštajnih saznanja pružila senatskom Odboru za oružane snage detaljan uvid u situaciju u Ukrajini i iznela ozbiljnu zabrinutost u vezi sa razvojem događaja na terenu, preneo je Tanjug.

S obzirom na njen autoritet i poziciju, njeni zaključci predstavljaju važan input u procesu donošenja odluka u vezi sa spoljnom politikom Sjedinjenih Američkih Država.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading