HAMAS VEĆ UBIO DVA TAOCA, SAMO JE NOA JOŠ ŽIVA? Objavljen jeziv snimak, pa brutalna poruka za Izrael (VIDEO)

Autor:

Svet

16.01.2024

10:04

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pripadnici ove organizacije u nedelju su poručili Izraelu da će ubiti sva tri taoca ako im se ne ispune uslovi

HAMAS VEĆ UBIO DVA TAOCA, SAMO JE NOA JOŠ ŽIVA? Objavljen jeziv snimak, pa brutalna poruka za Izrael (VIDEO)

Foto: x/idf

Dvadesetšestogodišnja Noa Argamani najverovatnije je jedina od troje talaca Hamasa koja je i dalje živa.

Hamasovci su u nedelju na društvenim mrežama objavili snimak troje talaca koji poručuju premijeru Izraela Benjaminu Netanjahuu da mora da im ispuni određene uslove ako želi da oni prežive noć.

"Sutra ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini", poručili su u nedelju Hamasovci.

Tokom jučerašnjeg dana ništa se nije znalo o sudbini troje talaca, a onda je kasno sinoć objavljen jeziv snimak na kojem samo Noa govori. 

"Dva taoca su ubijena u vašim udarima", rekla je Noa misleći na izraelsku vojsku koja je navodno granatiranjem mesta u Gazi ubila i svoje građane.

Portparol Izraelskih obrambenih snaga (IDF) Daniel Hagari optužio je Hamas da laže.

"Njih troje nisu bili izloženi napadima niti je zgrada u kojoj su bili taoci gađana. Naše snage nisu je bombardovale. Ne gađamo nijedno mesto za koje znamo da bi tamo mogli biti taoci", rekao je Hagari, prenosi Sky News.

Dodao je da se istražuju okolnosti i fotografije koje je objavio Hamas zajedno s drugim informacijama koje IDF ima.

U prvom snimku koja traje 37 sekundi i koja nije datiran, ali ga je Hamas pustio u nedelju, Šarabi, Svirski i Noa Argamani pozvali su premijera Netanjahua na zaustavljanje napada na Gazu kao preduslov za njihovo oslobađanje.

Zatim je u ponedeljak Hamas objavio snimak koji se nadovezuje na onaj od nedelje na kojem su prikazana lica talaca, a ponuđene su tri opcije: svi su ubijeni, neki su ubijeni, a neki ranjeni, svi su živi… I taj snimak završio se porukom:

"Večeras ćemo vas obavestiti o njihovoj sudbini."

Izraelski ministar obrane Joav Galant odgovorio je na treći snimak optužujući palestinsku militantnu grupu za psihološko zlostavljanje nad izraelskim porodicama u vreme kada Hamas trpi velike gubitke na bojnom polju.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading