PARA VRTI TAMO GDE NI PUŠKA NE MOŽE: Amerikanci nude 10 miliona dolara za SAMO JEDNU informaciju u Gazi

Autor:

Svet

06.01.2024

13:32

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Hamas ima četiri osobe koje je finansiraju, a to su Abelbasit Hamza Elhasan Hair, zatim Amer Kamal Šarif Alšava, Ahmed Sadu Džadala i Muhamed Ahmad Abd Al-Dajim Nasrala

PARA VRTI TAMO GDE NI PUŠKA NE MOŽE: Amerikanci nude 10 miliona dolara za SAMO JEDNU informaciju u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Kada protivnika ne možeš da poraziš, a brojčano si i vojno nadmoćniji, onda se okrećeš novim strategijama.

U slučaju Izraela i SAD u Gazi - lokalnim izdajnicima i ljudima spremnim da odaju najveće tajne.

Sjedinjene Američke Države nude 10 miliona dolara za informaciju o "sponzorima" Hamasa.

Hamas ima četiri osobe koje je finansiraju, a to su Abelbasit Hamza Elhasan Hair, zatim Amer Kamal Šarif Alšava, Ahmed Sadu Džadala i Muhamed Ahmad Abd Al-Dajim Nasrala.

Oni su još ranije označeni u Sjedinjenim Američkim Državama kao teroristi. Prvi sa liste, Abelbasit Hamza Elhasan Hair, poznatiji kao Hamza, učestvovao je u upravljanju brojnim kompanijama Hamasa, a učestvovao je u transferu od 20 miliona dolara militantnoj grupi.

On je povezan sa predsednikom Sudana, Omarom Baširom, kao i sa islamističkim grupama koje narušavaju stabilnost u ovoj državi. Alšava i Džadal su deo investicione mreže Hamasa u Turskoj, prenosi Mondo.

Viši zvaničnik Hamasa, Saleh Al-Arouri, ubijen je u eksploziji u Bejrutu 2. januara. On je predvodio specijalnu brigadu "El Kasam", dok sukob Izraela i Hamasa traje od subote 7. oktobra kada su pripadnici ove islamističke organizacije ispalili 5.000 raketa iz Pojasa Gaze, a potom su upali na muzički festival "Supernova" kada je ubijeno najmanje 250 ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading