BILI SU TERORISTI: Izraelci ubili dva novinara, pa dali SRAMAN IZGOVOR, a evo šta su oni još navodni radili u Gazi

Autor:

Svet

11.01.2024

14:48

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Slučaj dva ubijena novinara Al Džazire u Gazi potresao je svet isto koliko i smrt nedužne dece, međutim, Izrael nastavlja sa starom pričom

BILI SU TERORISTI: Izraelci ubili dva novinara, pa dali SRAMAN IZGOVOR, a evo šta su oni još navodni radili u Gazi

Foto: Tanjug/AP

Izraelske odbrambene snage (IDF) tvrde, pozivajući se na obaveštajne podatke, da su dvojica novinara Al Džazire koji su bili na meti vazdušnog napada u nedelju u Rafi na jugu Gaze, bili članovi terorističkih organizacija u Pojasu Gaze.

Napad je izveden nakon što su IDF saopštile da su uočile terorističkog operativca koji je upravljao dronom, a zatim udario u automobil u kojem su se nalazili.

Hamza Vael Dahduh, sin dopisnika Al Džazire iz Gaze Vaela Dahduha, i Mustafa Turija, snimatelj AFP-a koji je takođe radio za katarsku televiziju, su poginuli u napadu, prenosi Tajms of Izrael. IDF

Tvrdi da obaveštajni podaci potvrđuju da su obojica članovi terorističkih grupa sa sedištem u Gazi i da su bili „aktivno uključeni u napade na snage IDF-a“.

Američki državni sekretar Entoni Blinken razgovaraće danas u Egiptu sa egipatskim predsednikom Abdelom Fatahom el-Sisijem o zaustavljanju rata u Pojasu Gaze.

Blinken se u sredu sastao sa predsednikom Palestinske samouprave Mahmudom Abasom na okupiranoj Zapadnoj obali.

To je četvrta poseta Blinkena regionu Bliskog istoka od početka rata u Pojasu Gaze, radi sprečavanja širenja sukoba.

Blinken je rekao Abasu da Bela kuća podržava "opipljive korake" ka stvaranju palestinske države, izjavio je portparol Stejt departmenta Metju Miler.

Blinken je ponovio dugogodišnji stav Vašingtona da pored Izraela mora postojati i palestinska država, kao i da obe strane treba da žive u miru i sigurnosti, preneo je Tajms of Izrael.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading