UZBUNA KOD NEUMA! ULOVLJEN NAJOPASNIJI MORSKI PAS U JADRANU! Poput torpeda je, napada ljude, ako oseti KRV udara direktno iz DUBINE!

Autor:

Svet

01.05.2024

20:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vreba plen poput riba i galebova koji plivaju na površini mora

UZBUNA KOD NEUMA! ULOVLJEN NAJOPASNIJI MORSKI PAS U JADRANU! Poput torpeda je, napada ljude, ako oseti KRV udara direktno iz DUBINE!

Foto: Pixaaby

Pixaaby

Danas je u Neumu ulovljen morski pas modrulj težak 12 kilograma, što je izazvalo veliku pažnju lokalnih ribara i stanovnika ovog primorskog grada.

Modrulj je vrsta plave ajkule koja se smatra najopasnijim morskim psom u Jadranu, jer ga poput velike bele ajkule, privlači krv.

Ova vrsta morskog psa vreba plen poput riba i galebova koji plivaju na površini mora, ali može napasti i čoveka.

Retkost ulova modrulja

Iako modrulji nisu retkost u Jadranskom moru, njihovi ulovi nisu česti, što ovaj događaj čini još značajnijim.

Ovi morski psi obično žive u dubinama i retko se približavaju obali, a ukoliko se to i dogodi, najčešće se dešava u zimskim mesecima.

Brzina i veličina modrulja

Plava ajkula, poznata po telu u obliku torpeda, može se kretati morskim dubinama brzinom od 35 do 90 kilometara na čas, što je čini jednim od najbržih morskih pasa na svetu.

Prosečno narastu između tri i po i četiri metra, a teški su do 150 kilograma. Njihovi trouglasti i nazubljeni zubi s oštrim ivicama omogućavaju im da love ribu.

Ovaj izuzetan ulov sigurno će privući pažnju stručnjaka i ljubitelja morskog sveta, pružajući priliku za dalje proučavanje ove fascinantne vrste morskog psa.

Podsetimo, jedan britanski turista napadnut je od strane ajkule u Tobagu.

Britanski turista, 64-godišnji muškarac, nalazi se u teškom stanju nakon što ga je napala ajkula dok je plivao kod obala Trinidad i Tobaga.

Incident se dogodio pre nekoliko dana, kada je turista zadobio povrede leve ruke, leve butine i stomaka nakon što je ušao u vodu u blizini hotela Starfish na Karipskom ostrvu.

 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading