"KAO DA SE KUPA U KRVI": Kralj Čarls dobio svoj prvi portret, ali slika ga je blago rečeno ŠOKIRALA (FOTO)

Autor:

Svet

15.05.2024

14:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Britanski kralj dobio je sliku za koju niko nije siguran da li će je voleti

"KAO DA SE KUPA U KRVI": Kralj Čarls dobio svoj prvi portret, ali slika ga je blago rečeno ŠOKIRALA (FOTO)

Foto: Credit: Aaron Chown / AFP / Profimedia

Britanski kralj Čarls III dobio je u utorak svoj prvi zvanični portret od svog krunisanja koje se dogodilo u maju prošle godine.

Ulje na platnu umetnika Džonatana Jeoa prikazuje Čarlsa III na pozadini živih crvenih nijansi, u odori vojne jedinice Welsh Guards, s leptirom iznad ramena.

"Poput leptira kog sam naslikao kako lebdi iznad njegovog ramena, ovaj portret se razvio kako se menjala uloga subjekta u našem javnom životu", rekao je Jeo, koji je prethodno slikao kraljevog pokojnog oca, princa Filipa.

Sudeći prema izrazu lica Čarlsa kada je otkrio portret, ne deluje da je mnogo impresioniran njom. Imao je grč na licu i pokušao je da ostane opušten i zadovoljan, ali videlo se da je pomalo razočaran.

Komentari na društvenim mrežama dodatno su mu učvrstili stav da je ovaj portret morao da bude pozitivniji i lepši.

"Žao mi je, ali na ovom portretu izgleda kao da je u paklu", "Izgleda kao da se kupa u krvi", "Ne želim da zvuči nepristojno, ali ovo je najgori kraljevski portret koji sam videla", "I kralj se prepao", "Krvava kupka", "Je li ovo neka šala?", "Zašto je sve crveno", "Dosta uznemirujuće", samo su neki od brojnih komentara na račun kraljevog novog portreta, koji se svideo tek retkima.

Portret otkriven u Bakingemskoj palati naručen je 2020. kako bi se 2022. proslavilo 50 godina tadašnjeg princa od Velsa kao člana organizacije koja dodeljuje podrške, The Drapers' Company, saopštila je palata.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading