TRAMP IZLAZI NA MEGDAN BAJDENU! "Samo mi reci kada, biću tamo!" Istorijska debata USKORO na CNN-u, evo kada

Autor:

Svet

15.05.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Mnogo tema će biti na stolu tokom TV debate

TRAMP IZLAZI NA MEGDAN BAJDENU! "Samo mi reci kada, biću tamo!" Istorijska debata USKORO na CNN-u, evo kada

Foto: Tanjug/AP, Shutterstock

Predsednik Džo Bajden i bivši predsednik Donald Tramp prihvatili su poziv Si-En-Ena na debatu 27. juna, što je istorijski najraniji predizborni TV duel koji će utrti pravac u kojem će se kretati poslednji meseci kampanje 2024. godine.

- Primio sam i prihvatio poziv od @CNN za debatu 27. juna. Na tebe, Donalde. Kao što ste rekli: bilo gde, bilo kada, bilo gde - napisao je Bajden u objavi na X.

Foto: Tanjug/AP, PRofimedia

Bajden i Tramp

 

Zvaničnik Trampove kampanje je kasnije rekao za CNN da je Tramp prihvatio TV debatu.

Ova vest je najnoviji razvoj događaja u brzo eskalirajućem sukobu oko debata između dva politička rivala.

Bajdenov tim je ranije pozvao Trampa da mu se pridruži na dve predsedničke debate koje su organizovale novinske organizacije i zvanično obavestila Komisiju za predsedničke debate da predsednik neće učestvovati u njenim ranije zakazanim jesenjim debatama.

Bivši predsednik je brzo rekao da je uključen u ranije debate i rekao radio voditelju Hjuu Hjuitu da bi prihvatio svakog moderatora.

Bajden je tek nedavno rekao da mu je drago da raspravlja sa Trampom, iako nije bio posvećen formatu takve debate, rekavši radio voditelju Hauardu Sternu:

Foto: X/RSBN/Printscreen

Donald Tramp

 

- Drago mi je da raspravljam sa njim. U video snimku na društvenim mrežama i naknadnom pismu Komisiji za predsedničke debate, Bajdenova kampanja je izložila svoje predložene uslove, uključujući moguće datume debate u junu i septembru.

Video na kojem Bajden govori direktno u kameru objavljen u sredu ujutru bio je direktniji izazov.

- Donald Tramp je izgubio dve debate od mene 2020. Od tada se nije pojavio na debati. Sada se ponaša kao da želi ponovo da raspravlja sa mnom - rekao je Bajden u video snimku direktno u kameru objavljenom u sredu.

- Pa, ulepšaj mi dan, drugar, čak ću to učiniti dvaput. Pa hajde da izaberemo datume, Donalde – čujem da ste slobodni sredom - nastavio je Bajden, aludirajući na Trampov raspored suđenja.

U pismu, Bajdenova kampanja je priznala da će se prva debata verovatno održati nakon što se Trampovo suđenje za tajni novac završi.

Foto: Tanjug/AP Alex Brandon

Džo Bajden

 

U postu za "Truth Social" u sredu, Tramp je prihvatio revidirani raspored:

- Spreman sam i voljan da debatujem o Krivom Džou u dva predložena termina u junu i septembru - dodajući da bi "snažno preporučio" više od dve predložene debate.

Viši Trampov savetnik rekao je za CNN da su "spremni za debatu" sa Bajdenom i da razmatraju uslove, ali su željni meča na sceni.

Neformalni razgovori između timova za kampanje Bajdena i Trampa o debatama vođeni su poslednjih nedelja i uglavnom su bili fokusirani na obostrani prezir prema Komisiji za predsedničke debate i potencijalne scenarije za zaobilaženje komisije, izjavila su za CNN tri izvora upoznata sa diskusijama. Vašington post je prvi izvestio o tim razgovorima.

Još uvek postoje velike razlike između onoga što bi svaki kandidat želeo od debate.

Foto: AP Evan Vucci, AP Andrew Harnik, profimedia

Tramp i Bajden

 

U svom pismu, Bajdenov tim je predložio kritičnu promenu za koju kažu da bi debate učinile sadržajnijim a manje spektaklom – da kandidati debatuju bez publike u studiju.

- Kao što je bio slučaj sa prvobitnim televizijskim debatama 1960. godine, televizijski studio sa samo kandidatima i moderatorima je bolji, isplativiji način da se nastavi, fokusiran isključivo na interese birača - navodi se u pismu.

Bajdenova kampanja je pristala da se debata 27. juna održi u studiju CNN-a u Atlanti bez publike, rekla su dva izvora Bajdenove kampanje.

Tramp je odbacio tu ideju u svom postu na Truth Social-u, rekavši da bi više voleo, "u svrhe uzbuđenja, veoma veliko mesto, iako se Bajden navodno plaši gužve".

- Samo mi reci kada, biću tamo - rekao je Tramp.

- Hajde da se spremimo za Rumble!!!

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading