HOROR! BIVŠI MINISTAR UBIO SVOJU ŽENU! Objavljen uznemirujući snimak, radio joj JEZIVE stvari u porodičnom restoranu! (VIDEO)

Autor:

Svet

01.05.2024

19:22

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj slučaj postao je posebno značajan jer je to prvo suđenje u zemlji koje se ikada prenosilo online

HOROR! BIVŠI MINISTAR UBIO SVOJU ŽENU! Objavljen uznemirujući snimak, radio joj JEZIVE stvari u porodičnom restoranu! (VIDEO)

Foto: Youtube/Printscreen/Reuters

U Kazahstanu je počelo suđenje za ubistvo koje je počinio bivši visoki političar Kuandik Bišimbajev, optužen da je nasmrt pretukao svoju suprugu Saltanat Nukenovu.

Događaj je privuklo veliku pažnju javnosti. Ubistvo koje se dogodilo u novembru prošle godine, izazvalo je duboku zabrinutost među stanovništvom i pokrenulo pozive za uvođenjem novih zakona koji bi se bavili problemom porodičnog nasilja.

Snimak napada u porodičnom restoranu

Jedan od ključnih trenutaka suđenja bio je prikaz uznemirujućeg snimka napada na Saltanat Nukenovu u porodičnom restoranu.

Na snimku se vidi kako optuženik, bivši ministar ekonomije, brutalno tuče svoju suprugu, što je izazvalo veliku osudu javnosti.

Ovaj slučaj postao je posebno značajan jer je to prvo suđenje u zemlji koje se ikada prenosilo online, čime je postalo lako dostupno za 19 miliona ljudi u Kazahstanu.

Optužbe i priznanje krivice

Kuandik Bišimbajev već je bio poznat javnosti jer je 2018. godine bio u zatvoru zbog primanja mita, ali je nakon manje od dve godine pomilovan.

Međutim, sada se suočava s optužbama za mučenje i ubistvo svoje supruge.

Nakon nedelja tvrdnji o nevinosti, optuženik je prošlog meseca priznao sudu da je pretukao svoju suprugu i nenamerno prouzrokovao njenu smrt, piše Sky News.

Porodično nasilje u Kazahstanu

Ovaj slučaj je istakao problem porodičnog nasilja u Kazahstanu. Prema studiji iz 2018. godine koju je podržala organizacija UN Women, svake godine oko 400 žena umre od posledica porodičnog nasilja u Kazahstanu, iako mnogi slučajevi ostaju neprijavljeni.

Suđenje Kuandiku Bišimbajevu podstaklo je javni dijalog o važnosti uvođenja novih zakona koji bi štitili žrtve porodičnog nasilja i osigurali odgovornost počinitelja.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading