NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZDRAVSTVENOM STANJU SLOVAČKOG PREMIJERA! Oglasio se ministar odbrane!

Autor:

Svet

22.05.2024

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Narednih dana će biti prebačen u drugu bolnicu!

NAJNOVIJE INFORMACIJE O ZDRAVSTVENOM STANJU SLOVAČKOG PREMIJERA! Oglasio se ministar odbrane!

Foto: MICHAL HANKO / News and Media / Profimedia

Zdravstveno stanje premijera Slovačke Roberta Fica koji je zadobio nekoliko prostrelnih rana usled atentata, ostaje stabilno, izjavio je vicepremijer i ministar odbrane republike Robert Kalinjak.

- Trenutno se održava medicinski konzilijum, jutros je njegovo stanje bilo stabilno - rekao je Kalinjak na konferenciji za novinare na kraju sednice Saveta bezbednosti zemlje.

Prema njegovim rečima, narednih dana neće se postavljati pitanje prebacivanja slovačkog premijera u drugu bolnicu, već će nastaviti lečenje u bolnici u gradu Banska Bistrica, gde je bio hospitalizovan nakon atentata.

Podsetimo, slovački premijer Robert Fico ranjen je u pucnjavi nakon sednice Vlade 15. maja, koja je održana u gradu Handlova, na oko 150 kilometara severoistočno od Bratislave. Fico je odmah hospitalizovan u bolnici u Banskoj Bistrici i posle višečasovne operacije na 24 sata je uveden u stanje veštačke kome.

Na Fica je pucano kada je posle sednice izašao da se pozdravi sa okupljenim građanima. Napadač, Juraj Cintula, odmah je uhapšen i protiv njega je podignuta optužnica za krivično delo pokušaj ubistva iz političkih razloga.

Vučić: Veliki pijatelj Srbije

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić komentarisao je ranije pokušaj atentata na slovačkog premijera Roberta Fica.

- U savremeno doba nezamislivo je da se nešto ovako desi, ali ovo jasno govori o medijskoj podeli i društvu koje je stvorilo takvu atmosferu. On je veliki prijatelj Srbije, iskreni prijatelj Srbije i na njega ne možete da izvršite pritisak da uradi nešto protiv Srbije. Uvek će biti uz svoju Slovačku i Srbiju. Mi smo lični i dugogodišnji prijatelji i kad jeste i kad nije u opoziciji. To me je iskreno potreslo - rekao je Vučić.

BONUS VIDEO

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading