PREDSEDNIK VUČIĆ ZA KINESKE MEDIJE UOČI POSETE SI ĐINPINGA! "Obećao je da će nam rešiti problem i to je i uradio"!

Autor:

Vesti

03.05.2024

21:15

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vučić je rekao da pamti skoro svaki detalj posete kineskog predsednika Si Đinpinga, koji je 2016. boravio u Beogradu.

PREDSEDNIK VUČIĆ ZA KINESKE MEDIJE UOČI POSETE SI ĐINPINGA! "Obećao je da će nam rešiti problem i to je i uradio"!

Foto: Printscreen

Uoči posete predsednika Kine Si Đinpinga Srbiji, predsednik Srbije Aleksandar Vučić dao je ekskluzivni intervju za „High-End Intervievs” u Beogradu.

Kaže da pamti skoro svaki detalj posete kineskog predsednika Si Đinpinga, koji je 2016. boravio u Beogradu.

- Sećam se ručka. Pokazao je koliko je skroman i od pomoći za Srbije - kazao je Vučić i podsetio na probleme železare "Smederevo".

Tada je Si Đinping obećao da će rešiti problem i to je uradio, kaže Vučić.

- Spasao je više od 10.000 radnih mesta - kazao je Vučić.

Kaže da Sija smatramo prijateljem.

- Kina je uvek bila na strani međunarodnog javnog prava i uvek nas je podržavala, kao što smo mi uvek podržavali Kinu - rekao je Vučić.

Predsednik je preksinoć gostovao na RTS gde je progovorio i o dolasku kineskog predsednika Si Žinpinga u Srbiju 7. i 8. maja.

- Kako da ne pridajem značaj, dolazi nam možda najmoćniji čovek sveta. Presrećan sam jer za vreme mog mandata on dolazi drugi put u Srbiju. Velika čast za Srbiju, ali i odgovornost.

- Svi proizvodi biće slobodni za izvoz u Narodnu Republiku Kinu. Šta to znači za naše proizvođače kandiranog voća, povrća, vina... Imaćemo kome da prodamo, uštedećemo jer nećemo imati tu carinu, to su za nas velike stvari. Dve ili tri stvari su velike koje ću da tražim: Kina je do sad mnogo ulagala u Mađarsku, mi smo imali fabrike vozova, da molim Sija jer nemamo vozova više. Ne mogu da ih naprave, vozovi se prave sve više i počinju iz Kine da ih uvoze, da vidimo možemo li da pokrenemo ponovo fabrike lokomotiva vozova, to bi nam u strateškom smislu mnogo značilo. Da vidimo oko letećih automobila, taksija, da neka od kineskih kompanija uloži u Srbiju, ali i u svim drugim sferama.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading