HAMAS SE VRAĆA NA VLAST NA SEVERU GAZE? Pukovnik izraelske vojske otkrio šokantne informacije

Autor:

Svet

14.02.2024

08:41

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Pukovnik je bivši načelnik važne brigade koja je delovala u Gazi. On ističe da su pozvali Palestince da se ne vraćaju na sever dok taoci ne budu razmenjeni i dok Hamas ne bude potpuno uništen

HAMAS SE VRAĆA NA VLAST NA SEVERU GAZE? Pukovnik izraelske vojske otkrio šokantne informacije

Foto: Osamah Yahya / Zuma Press / Profimedia

Neverovatne informacije dolaze iz vrha Izraelske vojske, posle kojih se ceo svet pita zašto se onda uopšte vodi rat.

Pukovnik IDF Hezi Nahman otkrio je da se Hamas vratio na vlast na severu Gaze. Doduše ne zvanično, ali on ima informacije da njegovi borci i komandanti naoružani uveliko hodaju severom Gaze smatrajući to i dalje svojom teritorijom, iako je Izrael više od mesec dana sprovodio tamo masovno "čišćenje".

"Danas u severnoj Gazi ima između 300.000 i 500.000 ljudi, IDF nema dovoljno vojnika da tamo efikasno deluje. Hamas se tamo vraća na vlast, naoružani napadači lutaju ulicama, a život u Gazi se vraća u staru rutinu, dok stanovnici Be'erija i Netiv Ha'Asare ne mogu kući. IDF daje sve od sebe, ali smo pogrešili. Mislili smo da je u severnoj Gazi ostalo samo 100-150.000 stanovnika", rekao je Nahman.

On je bivši načelnik važne brigade koja je delovala u Gazi. On ističe da su pozvali Palestince da se ne vraćaju na sever dok taoci ne budu razmenjeni i dok Hamas ne bude potpuno uništen.

Ispričao je kako je na početku dobio direktivu da evakuiše područje zbog čega i dalje održava napore da odvrati Palestince od vraćanja na sever.

"Nemoguće je razlikovati Hamasove teroriste od šire javnosti. Zato zahtevamo da se evakuiše cela severna Gaza. Ne možemo da dozvolimo da tržište u Džabaliji izgleda onako kako izgleda", rekao je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading