NETANJAHU MORA DA ODE: Hilari Klinton se oglasila, a onda nije propustila priliku da BRUTALNO NAPADNE PALESTINCE

Autor:

Svet

08.02.2024

08:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ona je dodala da Netanjahu mora da ode posebno ako je prepreka za prekid vatre i prepreka "da se istraži šta treba da se uradi sutradan"

NETANJAHU MORA DA ODE: Hilari Klinton se oglasila, a onda nije propustila priliku da BRUTALNO NAPADNE PALESTINCE

Foto: Tanjug/AP

Bivša američka državna sekretarka i predsednička kandidatkinja Hilari Klinton rekla je da premijer Izraela Benjamin Netanjahu "apsolutno mora da ode" zbog njegovog vođenja rata u Gazi.

"Netanjahu mora da ode. On nije vođa od poverenja. Tokom njegovog mandata se dogodio napad 7. oktobra", rekla je Klinton za MSNBC.

Ona je dodala da Netanjahu mora da ode posebno ako je prepreka za prekid vatre i prepreka "da se istraži šta treba da se uradi sutradan".

S druge strane, Hilari Klinton nije propustila priliku da očekivano osudi Hamas braneći brutalnu reakciju Izraela prema njima, posle 7. oktobra.

"Šta radite sa agresorom? Morate ih zaustaviti", rekla je.

Na pitanje o odnosu predsednika Džoa Bajdena s Netanjahuom, Klinton je rekla da je "jasno da Bajden čini sve što može da utiče na Netanjahua".

Viši komandant Kataib Hezbolaha, naoružane grupa koja deluje u Iraku i koja je preuzela odgovornost za većinu napada na američke baze u Iraku i Siriji, ubijen je u napadu američke bespilotne letelice u Bagdadu.

Komandant i dvojica njegovih stražara bili su u vozilu kada je gađano na istoku iračke prestonice. U napadu su sva trojica ubijena, prenosi BBC.

Pentagon je saopštio da je ubijeni komandant odgovoran za usmeravanje napada na američke snage u regiji.

Takođe, SAD su povezale grupu s napadom dronom u Jordanu u kojem su prošlog meseca ubijena tri američka vojnika, prenosi Klix.ba.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading