MARINU PRE 30 GODINA 140 PUTA IZBO NASMRT, A TEK SADA JE UHAPŠEN: Napadač nije računao da će ga sada ODATI NEVEROVATNA SITNICA

Autor:

Svet

16.02.2024

10:05

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tog avgusta 1994. godine muškarac je u naletu besa lišio života nesrećnu ženu

MARINU PRE 30 GODINA 140 PUTA IZBO NASMRT, A TEK SADA JE UHAPŠEN: Napadač nije računao da će ga sada ODATI NEVEROVATNA SITNICA

Foto: daily star printscreen

Pravda je spora ali dostižna, u šta su se uverili i rođaci preminule Britanke Marine Kopel koja je još 8. avgusta 1994. godine brutalno ubijena.

Marinu je tada likvidirao sa 140 uboda po telu tada 21-godišnji Sandip Patel, Britanac poreklom iz Pakistana.

Sandip je ušao u iznajmljeni stan 39-godišnje Marine i izbo je više od 140 puta. Navodno je iz njenog stana uzeo i bankovnu karticu s PIN kodom te je u blizini stana podigao novac s njenog računa.

Patel, koji sada ima 51 godinu, optužen je za ubistvo prošle godine kada je DNK analizom utvrđeno da je dlaka pronađena na žrtvinom prstenu njegova.

Nakon ovog otkrića, s njim su povezani i krvavi otisak stopala pronađen na lajsni u žrtvinom stanu.

Patel je i 1994. godine bio u vrhu liste osumnjičenih jer su na vrećici na Marininom kuhinjskom stolu pronađeni njegovi otisci.

Međutim, tada je zaključeno da je imao alibi jer je radio na kiosku gde je po ceo dan mušterijama davao te vrećice. 

Ipak, sve do 2022. godine u Londonu nisu postojali uređaji koji bi sa stoprocentnom sigurnošću analizirali DNK tragove sa žrtava. 

Patel nije postao ponovo osumnjičen sve do 2022., kada je kosa koju je naučnik pronašao na njenom prstenu 2008. identificirana kao njegova.

U to vreme tehnologija još nije bila dovoljno napredna da bi se pronašla podudarna DNK, ali uzorak je spremljen i ponovno analiziran 2022. godine.

"Marina Kopel je brutalno ubijena. Bilo je potrebno užasno dugo da se reši ovaj slučaj, ali sada imamo dokaze da je na svom prstenu imala kosu optuženog i da smo pronašli njegove otiske na malim merdevinama pored njenog tela. Njegova kosa i otisak se mogao naći samo u stanu jer ju je on ubio", rekao je tužilac.

Nakon što je uhapšen, Patel je negirao da poznaje žrtvu i objasnio da je često obavljao poslove za svog oca.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading