PRIPREMILI SU ODREDE I POSTAVILI KOMANDANTE: Lukašenko otkrio koje su zemlje spremne da ODMAH NAPADNU Belorusiju!

Autor:

Svet

23.01.2024

13:16

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Predsednik Belorusije istakao je da njegova vojska zna kako da se odbrani i ako bude trebalo - da uzvrati

PRIPREMILI SU ODREDE I POSTAVILI KOMANDANTE: Lukašenko otkrio koje su zemlje spremne da ODMAH NAPADNU Belorusiju!

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je za novinsku agenciju Belta da ima veoma pouzdane informacije koje zemlje planiraju uskoro napad na ovu zemlju.

Lukašenko tvrdi da se poslednjih dana na granici sa Poljskom i Litvanijom intenzivno grupišu tamošnje NATO snage. 

S tim u vezi, on je poručio da će Belorusija učiniti sve da zaštiti svoje granice. 

"Današnja odluka o zaštiti državne granice je od posebnog značaja jer smo u specifičnoj situaciji: na jugu je rat, na zapadu su Poljska, Litvanija, baltičke države i to je još gore. Naglašavam: još gore! Tamo se pripremaju odredi, određeni su komandanti", rekao je on.

Izjava je data u vreme kada se utvrđivala odluka o zaštiti državne granice 2024. godine. Prema njegovim rečima, u Minsku znaju "borce tih odreda" koji su spremni da se bore protiv sopstvene zemlje.

- Kao što uvek kažem vojnicima, a posebno ministru odbrane, mi ne smemo ništa da propustimo i ne smemo da dopustimo neki slučajan razvoj događaja na našoj granici", zaključio je Lukašenko.

Tradicionalno, početkom godine šef države odobrava odluku o zaštiti državne granice. Godine 2023. bilo ih je dva – zaštita graničara na kopnu i protivvazdušna odbrana na nebu.

Poljska je poslednjih dana naročito vojno aktivna. Jutros je tako reagovala na "pojačanu aktivnost" ruskih vazduhoplovnih snaga protiv Ukrajine podizanjem svojih borbene avijacije, kao i jedne letelice NATO saveznika.

Ova informacija je jutros objavljena na sajtu polskieradio24.pl, a prenela ju je poljska vojska. Situacija je postala još ozbiljnija nakon što je Rusija pokrenula seriju raketnih napada na ukrajinsku prestonicu Kijev, kao i na drugi najveći grad u zemlji, Harkov, i Pavlohrad.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading