ALEKSANDAR LUKAŠENKO JEDVA HODA! Tvrdi da se povredio dok je CEPAO DRVA: "Osamdeset kilograma mi palo na nogu"! (VIDEO)

Autor:

Svet

21.01.2024

23:34

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovo nije prvi put da se predsednik Belorusije našao u središtu pažnje zbog zdravstvenih problema, budući da je nedavno jedan beloruski disident tvrdio da je Lukašenko smrtno bolestan i da je obilno krvario tokom posete Moskvi.

ALEKSANDAR LUKAŠENKO JEDVA HODA! Tvrdi da se povredio dok je CEPAO DRVA: "Osamdeset kilograma mi palo na nogu"! (VIDEO)

Foto: Tanjug/AP

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko  doživeo nezgodu dok je cepao drva.

 

 

Tokom obilaska fabrike Belgi, Lukašenko je jedva hodao zbog povrede noge, a prisutnima je otkrio da mu je komad drveta težak oko 80 kilograma pao na nogu, izazivajući otok i bol. Iako je u početku uspevao normalno da hoda, kasnije mu je noga natekla, što je predsedniku Belorusije zadalo probleme.

Ova povreda sprečila je Lukašenka da prisustvuje utakmici svog tima u amaterskoj hokejaškoj ligi, što je izazvalo pažnju javnosti i medija. Inače, ovo nije prvi put da se predsednik Belorusije našao u središtu pažnje zbog zdravstvenih problema, budući da je nedavno jedan beloruski disident tvrdio da je Lukašenko smrtno bolestan i da je obilno krvario tokom posete Moskvi.

Aleksandar Lukašenko je početkom ove godine, inače, potpisao kontroverzni zakon koji mu garantuje doživotni imunitet od krivičnog gonjenja.

Osim toga, novi zakon značajno pooštrava uslove za predsedničke kandidate, a predstavlja i prepreku opozicionim liderima koji žive u inostranstvu da se kandiduju na budućim predsedničkim izborima.

Prema ovom zakonu, samo državljani Belorusije koji su stalno boravili u zemlji najmanje 20 godina i nikada nisu imali boravišnu dozvolu u drugoj državi imaju pravo da se kandiduju na predsedničkim izborima. Ova odredba direktno pogađa opozicionare koji su napustili zemlju i žive u inostranstvu, onemogućavajući im učešće na izborima.

Dodatno, zakon predviđa da Lukašenko, ukoliko se povuče sa vlasti, neće moći biti krivično gonjen za radnje počinjene tokom obavljanja predsedničkih ovlašćenja. Takođe, predsedniku i članovima njegove porodice obezbeđena je doživotna zaštita države, medicinska nega, kao i životno i zdravstveno osiguranje.

Bonus video

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading