ZAHAROVA POTKAČILA NATO, PA SE DOTAKLA I NJIHOVOG VOJNOG JAČANJA: To je PROVOKACIJA, uslediće PRIKLADAN odgovor Rusije!

Autor:

Svet

17.01.2024

14:59

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Komentarišući nedavnu izjavu visokog poljskog zvaničnika koji je kazao da bi nemačke trupe bile dobrodošle u njegovoj zemlji, Zaharova je odbacila tu retoriku.

ZAHAROVA POTKAČILA NATO, PA SE DOTAKLA I NJIHOVOG VOJNOG JAČANJA: To je PROVOKACIJA, uslediće PRIKLADAN odgovor Rusije!

Foto: Tanjug/AP

Marija Zaharova

Vojno jačanje NATO-a u blizini granica Rusije i Belorusije destabilizujući je faktor i Moskva će preduzeti odgovarajuće mere kao odgovor, poručila je portparolka ruskog ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova na brifingu za novinare, prenosi ruska državna novinska agencija Tas.

- Pojačana vojna aktivnost NATO-a i njegovih saveznika u blizini granica Rusije i njene zajednice s Belorusijom provokativne je prirode i može u potpunosti urušiti arhitekturu evropske bezbednosti, a takvi koraci svakako neće ostati bez prikladnog odgovora Rusije - istakla je, prenosi Index.hr.

''Još jedan antiruski element globalne rusofobne politike''

Komentarišući nedavnu izjavu visokog poljskog zvaničnika koji je kazao da bi nemačke trupe bile dobrodošle u njegovoj zemlji, Zaharova je odbacila tu retoriku kao „još jedan antiruski element globalne rusofobne politike koju sprovode zemlje NATO-a“.

Prema Zaharovoj, oko 10.000 američkih vojnika već je raspoređeno u Poljskoj gde je stacionirana multinacionalna taktička grupa NATO snaga koja uključuje američke, britanske, hrvatske i rumunske pripadnike.

- Očigledno, pozive na raspoređivanje dodatnih stranih trupa na poljskom tlu, nešto za čime ne bi bilo potrebe da su te zemlje orijentisane na mir, treba posmatrati kao želju za podizanjem napetosti u Evropi i produženjem potpunog kolapsa zajedničke evropske bezbednosti - zaključila je.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading