IZBILA DRAMA NA EVROVIZIJI! Izraelskoj predstavnici HITNO izrečene MERE OPREZA - OVO ne sme nikako da uradi!

Autor:

Zabava

04.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Izraelska predstavnica na Evroviziji 2024, Eden Golan ne sme da napušta sobu!

IZBILA DRAMA NA EVROVIZIJI! Izraelskoj predstavnici HITNO izrečene MERE OPREZA - OVO ne sme nikako da uradi!

Foto: Shutterstock/Printscreen/https://www.youtube.com/@EurovisionSongContest

Izraelska predstavnica na ovogodišnjem izboru za pesmu Evrovizije, Eden Golan, suočava se sa strogim merama bezbednosti u švedskom Malmeu, gradu domaćinu takmičenja. Naime, zbog pro-palestinskih protesta, Golan je obaveštena da ne sme da napušta hotelsku sobu osim tokom zvaničnih događaja i nastupa na Evroviziji. Švedska policija je u visokom stanju pripravnosti i zatražila je pojačanje iz Danske i Norveške kako bi osigurala bezbednost tokom najvećeg evropskog takmičenja u pop muzici.

Foto: Printscreen/https://www.youtube.com/@EurovisionSongContest

Eden Golan


Pozivi za bojkot takmičenja i protesti su veoma izraženi, pri čemu su čak 1.000 švedskih umetnika zahtevali zabranu učešća izraelske predstavnice. Dodatno, 1.400 finskih radnika iz oblasti umetnosti takođe podržava bojkot. U petak je došlo do incidenta u kojem je spaljen Kuran, a jedan od učesnika spaljivanja je bio ogrnut izraelskom zastavom dok je palestinska zastava bila izgažena. Ovi događaji dodatno su uznemirili atmosferu uoči samog takmičenja.

Eden Golan je stigla u Malme sa jakim merama bezbednosti, noseći bedž u znak solidarnosti sa taocima koje drži Hamas. Naredba iz policije da ostane van vidokruga javnosti osim tokom zvaničnih događaja dodatno naglašava ozbiljnost situacije i visoki nivo tenzija oko njenog učešća na Evroviziji.

Iako je Evrovizija poznata po veseloj atmosferi i muzičkom nadmetanju, ovogodišnje takmičenje je okruženo ozbiljnim bezbednosnim pitanjima i kontroverzama. Pro-palestinski protesti, pozivi za bojkot i incidenti poput spaljivanja svetih knjiga dodatno su naglasili političku i društvenu napetost koja okružuje ovo muzičko takmičenje.

BONUS VIDEO:

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading