SLOVENCI BESNI ZBOG KONTROVERZI NA EVROVIZIJI: Treže HITNU proveru, evo koje NEREGULARNOSTI su oni otkrili!

Autor:

Zabava

17.05.2024

22:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

TV Slovenija vrši pritisak na EBU i zahteva da pokrene širu diskusiju o budućem razvoju muzičke manifestacije koja je ove godine protekla u brojnim skandalima.

SLOVENCI BESNI ZBOG KONTROVERZI NA EVROVIZIJI: Treže HITNU proveru, evo koje NEREGULARNOSTI su oni otkrili!

Foto: printscreen

Nakon nedavno održane Pesme Evrovizije, koja je ove godine održana u Švedskoj, TV Slovenija je izvršila pritisak na vođstvo Evropske radiodifuzne unije (EBU) slanjem niza pitanja. 

Naime, oni su naglasili značaj Evrovizijske pesme kao ključnog projekta kako za Televiziju Slovenija tako i za samu zemlju, izražavajući zabrinutost zbog kontroverznih događaja i njihovog uticaja.

TV Slovenija traži konkretne odgovore od odgovornih strana u EBU i teži pokretanju šire diskusije o budućem razvoju Evrovizije, koja je ove godine obeležena brojnim polemikama.

Republika

Foto: RTS Printscreen, youtube.com/ Eurovision Song Contest, Profimedia, Shutterstock

Predstavnici Srbije, Hrvatske i Slovenije su se lepo družili u Malmeu

Jedna od ključnih tačaka upita TV Slovenije EBU-u odnosi se na podatke o glasanju slovenske javnosti.

Ne traže samo broj glasova, već i precizne detalje o tome kako je slovenska publika glasala. Ukupni rezultati glasanja su izazvali sumnje, posebno zbog značajnog priliva "novih" online glasača, fenomena koji prethodno nije viđen.

Valja napomenuti da je slovenska publika dala 12 poena Hrvatskoj i 10 poena Izraelu.

Međutim, slovenski žiri je Hrvatskoj dao samo šest poena, što je izazvalo iznenađenje i nezadovoljstvo u Hrvatskoj.

Republika

Foto: Credit: Jessica Gow/TT / AFP / Profimedia

Bejbi Lazanji žiri iz Slovenije dodelio samo šest poena

Takođe, TV Slovenija traži jasnija objašnjenja od EBU-a u vezi sa diskvalifikacijom Joost Kleina. Konkretno ih zanimaju detalji vezani za isključenje Holandije, reagujući na optužbe određenih medijskih agencija da je stvarni audio sa mesta događaja trebalo da bude zamenjen tehničkim sredstvima. Postavljaju i pitanje o zabrani EU zastava i potencijalnom uticaju sponzora na sadržaj događaja.

EBU je pozvan da pokrene diskusiju o uvođenju glasanja sa "ostalog dela sveta".

Ovaj predlog je izazvao pitanja o njegovim implikacijama i zašto bi građani zemalja koje ne učestvuju trebalo da utiču na ishod takmičenja. TV Slovenija takođe naglašava potrebu za demokratskijim procesom donošenja odluka unutar EBU-a i većim uključivanjem njenih članova u procese selekcije i ključna odlučivanja.

Podsetimo, predstavnica Slovenije u Malmeu bila je Raiven, koja se plasirala u finale "Evrovizija 2024" sa numerom "Veronika".


BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading