PUTIN SAZNAO ZA NAPAD NA BELGOROD! Od njegove reakcije se svima slošilo: NEĆE ovo proći bez odmazde (VIDEO)

Autor:

Svet

30.12.2023

17:49

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

U napadu je poginulo deset osoba.

PUTIN SAZNAO ZA NAPAD NA BELGOROD! Od njegove reakcije se svima slošilo: NEĆE ovo proći bez odmazde (VIDEO)

Foto: Tanjujg/ap

Predsednik Rusije Vladimir Putin obavešten je o ukrajinskom granatiranju ruskog grada Belgoroda, izjavio je danas njegov portparol Dmitrij Peskov.

- Predsednik Vladimir Putin je obavešten o ukrajinskom napadu na stambene kvartove u Belgorodu - rekao je on, preneo je TASS.

Peksov je dodao da je predsednik Rusije naredio da se u grad pošalje tim ruskog Ministarstva zdravlja na čelu sa ministrom Mihailom Muraškom i spasioci Ministarstava za vanredne situacije kako bi pomogli pogođenima. 

Centar Belgoroda je danas bio pod snažnim granatiranjem ukrajinskih trupa.

Prema podacima Ministarstva za vanredne situacije, u napadu je poginulo 10 osoba, uključujući jedno dete, a povređeno je 45 osoba, uključujući četvoro dece.

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo je da je Kijev izvršio neselektivni raketni napad na grad. 

Kako se navodi, primenjene su dve rakete "oljha" sa zabaranjenom kasetnom municijom, a Belgorod je gađan i iz višecevnog bacača raketa Vampir češke proizvodnje.

- PVO je presrela ukrajinske rakete i projektile iz višecevnih bacača, ali neki od oborenih projektila i deo kasetne municije pali su na grad - ističe se u saopštenju.

Ističe se da bi broj žrtava bio daleko veći da je kasetna municija direktno pala na grad.

- Ovaj napad neće proći bez odmazde - saopštilo je Ministarstvo napominjući da će ruska vojska i dalje nastaviti da gađa isključivo vojne objekte i infrastrukturu koja je sa njima povezana.

- Kijevski režim, počinivši zločin, pokušava da odvuče pažnju sa poraza na frontu i da isprovocira slične akcije - istaklo je Ministarstvo odbrane.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

 

Komentari (0)

Loading