SLANA TORTA SA LISNATIM KORAMA: Ona će biti KRALJICA ovih dana, morate je napraviti!

Autor: M.O.

Lifestyle

29.04.2024

14:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ovaj recept će vas oduševiti!

SLANA TORTA SA LISNATIM KORAMA: Ona će biti KRALJICA ovih dana, morate je napraviti!

Foto: Printscreen/Youtube/Smaczne dania

Uskoro nam stiže Uskrs, naš najradosniji praznik. Tada se okuplja porodica, a na vama je zadatak spremite ukusnu hranu
 

Naš predlog je slana pita sa lisnatim testom

 
Priprema ovog neodoljivog jela neće vam oduzeti mnogo vremena, a rezultat će biti takav da će oduševiti sve oduševiti sve prisutne. Ova slana torta od lisnatog testa sa tri različita fila kombinuje ukus kuvane šargarepe, kuvanih jaja i tunjevine, obogaćenih krem sirom i majonezom.
 
Republika

Foto: Printscreen/Youtube/Smaczne dania

Ova slana torta će oduševiti sve
 
Sastojci:
 
- 1 kg lisnatog testa
- 3-4 struka praziluka
- 4 kuvana jajeta
- 2 kuvane šargarepe
- 2 čena belog luka
- 200 g krem sira
- 100 g majoneza
- 1 konzerva tunjevine
 
Priprema:
 
Lisnato testo razvucite i isecite na 5 jednakih delova. Za prvi fil, izrendajte kuvanu šargarepu, dodajte izgnječen beli luk, malo posolite i dodajte 2 kašike majoneza. Za drugi fil, izrendajte kuvana jaja i pomešajte sa kašikom majoneza. Za treći fil, izgnječite tunjevinu, zajedno sa masnoćom iz nje.
 
Na tacnu za serviranje stavite jednu koru lisnatog testa. Premažite je majonezom i razmažite polovinu tunjevine. Zatim dodajte drugo testo pa fil od šargarepe. Treću koru premažite majonezom pa stavite fil od kuvanih jaja. Četvrtu koru takođe premažemo majonezom pa stavimo preostalu tunjevinu. Prekrijte petom korom. Zamotajte celu tortu, zajedno sa tacnom, u providnu foliju. Stavite poslužavnik preko i neki težak predmet, pa ostavite u frižideru par sati ili preko noći. Kada je izvadite, premažite je krem sirom i ukrasite usitnjenim lisnatim testom koje vam je "preskočilo" i seckanim prazilukom.
 
Ova slana torta od lisnatog testa sa tri fila će pružiti savršenu kombinaciju hrskavog testa i sočnih filova, i sigurno će osvojiti sva nepca na svečanoj trpezi.
 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading