"DIJAGNOSTIKOVANA MI JE PSIHOPATIJA": Odmalena je znala da nešto nije u redu, njeno ponašanje LEDILO JE KRV (FOTO/VIDEO)

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Tiktokerka otkriva mračna interesovanja iz detinjstva.

"DIJAGNOSTIKOVANA MI JE PSIHOPATIJA": Odmalena je znala da nešto nije u redu, njeno ponašanje LEDILO JE KRV (FOTO/VIDEO)

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@victhepath

Kao mentalni poremećaj, psihopatija se definiše kao poremećaj ponašanja pojedinca. Osobe koje imaju dijagnozu psihopatije često odlikuju isti modeli ponašanja - asocijalni su, egocentrični i osobe koje ne poseduju empatiju. Termin "psihopata" koristi se za osobe koje imaju takozvani antisocijalni poremećaj ličnosti.

Vik Pet - Tiktokerka sa dijagnozom psihopatije

Jedna od zanimljivih pojava na društvenim mrežama je tiktokerka po imenu Vik Pet, koja tvrdi da joj je dijagnostikovan ovaj poremećaj. Kroz svoje videe, ona uvodi ljude u svoja razmišljanja kao psihopata, ističući neke događaje iz svog odrastanja koji su je razlikovali od ostale dece. Vik Pet navodi da je odmalena bila zaintrigirana pričama o ljudskim žrtvama. Seća se da ju je posebno privlačila tema Holokausta, kao i prave priče braće Grim, koje su za nju bile morbidne i jezive. Takođe, ističe interesovanje za priče o porodici i smrti Romanovih, mitologiju i lavirinte.

Foto: Printscreen/https://www.tiktok.com/@victhepath

Vik Pet je tiktokerka sa dijagnozom psihopatije


Reakcije 

Naučnici tvrde da su psihopate često okupirane takvim stvarima, naročito jer su "željni pažnje" i dominacije nad ljudima. Međutim, Vik ističe da ne tvrdi da svi koji se interesuju za ovakve stvari nužno moraju biti psihopate, već je samo iznela svoja zapažanja. 

Važno je napomenuti da interesovanje za stravične teme ne mora nužno biti povezano sa dijagnozom psihopatije. Vik Pet ističe da je njeno interesovanje za ove teme proisteklo iz radoznalosti i fascinacije, a ne iz želje za nasiljem ili dominacijom nad ljudima.

Iako je Vik Pet otvoreno govorila o svojim interesovanjima i dijagnozi, ljudi često imaju predrasude prema osobama sa psihopatskim karakteristikama. Stigmatizacija može otežati otvoren dijalog i razumevanje ovakvih osoba, piše "Ona".

Važno je razvijati suptilniji pristup razumevanju kompleksnosti ljudskih emocija i interesovanja. Vik Pet ističe da je važno razlikovati dijagnozu od individualnih interesovanja i doživljaja, te da se otvorenim i empatičnim pristupom može doprineti boljem razumevanju.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading