ZABORAVITE NA AFRODIZIJAKE: Jedna tako OBIČNA stvar može da poveća ženski libido, ali ima jedna začkoljica!

Autor: Aleksandar Novaković

Lifestyle

16.05.2024

17:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Istraživanje sprovedeno u Sjedinjenim Američkim Državama pokazalo je da dodatan sat sna može značajno da poveća ženski libido.

ZABORAVITE NA AFRODIZIJAKE: Jedna tako OBIČNA stvar može da poveća ženski libido, ali ima jedna začkoljica!

Foto: shutterstock

Naime, samo jedan sat više sna može da poveća libido kod žena za čak 14 posto, dok svaki dodatni sat sna nakon toga može dodatno pojačati ovaj efekat.

Međutim, postizanje ovog cilja može da bude izazovno, posebno za žene koje imaju decu, probleme sa spavanjem ili rade prekovremeno.

Rezultati istraživanja

U istraživanju pod nazivom "The Impact of Sleep on Female Sexual Response and Behaviour" učestvovalo je 171 žena, a rezultati su bili iznenađujući. Veza između kvalitetnog sna i intimnog zadovoljstva žena potvrđena je kao značajna, a stručnjaci ističu da nedostatak sna može negativno da utiče  na libido i sposobnost uživanja u vođenju ljubavi.

Foto: Shutterstock

Nedostatak sna dovodi do slabljenja libida

Uticaj spavanja u odvojenim krevetima

Psihoterapeut Nes Kuper, ističe da spavanje u odvojenim krevetima može da dovede do povećanog libida i poboljšanog intimnog života. Deljenje kreveta sa osobom koja ima drugačiju rutinu spavanja ili se previše pomera u snu može da ometa kvalitetan san, što može negativno da utiče na intimni život.

Značaj sna za libido

Nedostatak sna može da dovede do smanjenja libida i negativno da utiče na vezu, ističe Kuper. Ona dodaje da nedostatak odmora može da utiče na libido i sposobnost uživanja u vođenju ljubavi, pa čak da dovede do poteškoća u dostizanju vrhunca kod nekih ljudi.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading