OVO ĆE VAM POMOĆI DA BANANE I JABUKE NE POTAMNE: Neočekivan sastojak čini čuda, više nećete bacati HRANU!

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Sprečite tamnjenje voća uz pomoć meda i soka!

OVO ĆE VAM POMOĆI DA BANANE I JABUKE NE POTAMNE: Neočekivan sastojak čini čuda, više nećete bacati HRANU!

Foto: Shutterstock

Banane

Kada pripremate deserte s bananama, često se suočavate s problemom brzog tamnjenja isečenih kolutića ovog voća. Međutim, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da očuvate njihovu svetlu boju i estetski izgled.

Voćni sok bogat enzimima

Da biste izbegli neželjeno tamnjenje banana, kolutiće ovog voća možete potopiti u voćni sok bogat kiselinama. Limun, pomorandža, grejpfrut ili ananas su odličan izbor zbog visokog sadržaja kiselina, ali imajte na umu da ova opcija može uneti dodatnu kiselost u desert. Blaža opcija je sok od jabuke koji neće uticati previše na slatkoću banana, zahvaljujući svojoj umerenoj kiselosti.

Foto: Titkok/tipperk

Kako da banane i jabuke ne tamne


Rastvor meda u vodi

Druga efikasna metoda je korišćenje rastvora meda u vodi. Med sadrži peptide koji sprečavaju tamnjenje, a priprema rastvora jedne kašike meda u 120 ml vode i potapanje kolutića banana na tridesetak sekundi može biti veoma efikasno. Ovaj metod takođe možete primeniti i na jabuke, posebno ako su kisele, jer med dodaje dodatnu slatkoću, piše "24 sedam".

Ako se desi da zaboravite na ove metode i vaši kolutići ipak potamne, tanak sloj šlaga može efikasno prekriti bilo koji nedostatak, dajući vašem desertu savršen izgled.

Kao dodatni savet, ne zaboravite da iskoristite koru banane za razne namene u kući, jer ona takođe može biti veoma korisna.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO:

Komentari (0)

Loading