OVO ĆE VAM POMOĆI DA BANANE I JABUKE NE POTAMNE: Neočekivan sastojak čini čuda, više nećete bacati HRANU!
Sprečite tamnjenje voća uz pomoć meda i soka!
Kada pripremate deserte s bananama, često se suočavate s problemom brzog tamnjenja isečenih kolutića ovog voća. Međutim, postoji nekoliko trikova koji vam mogu pomoći da očuvate njihovu svetlu boju i estetski izgled.
Voćni sok bogat enzimima
Da biste izbegli neželjeno tamnjenje banana, kolutiće ovog voća možete potopiti u voćni sok bogat kiselinama. Limun, pomorandža, grejpfrut ili ananas su odličan izbor zbog visokog sadržaja kiselina, ali imajte na umu da ova opcija može uneti dodatnu kiselost u desert. Blaža opcija je sok od jabuke koji neće uticati previše na slatkoću banana, zahvaljujući svojoj umerenoj kiselosti.
Druga efikasna metoda je korišćenje rastvora meda u vodi. Med sadrži peptide koji sprečavaju tamnjenje, a priprema rastvora jedne kašike meda u 120 ml vode i potapanje kolutića banana na tridesetak sekundi može biti veoma efikasno. Ovaj metod takođe možete primeniti i na jabuke, posebno ako su kisele, jer med dodaje dodatnu slatkoću, piše "24 sedam".
Ako se desi da zaboravite na ove metode i vaši kolutići ipak potamne, tanak sloj šlaga može efikasno prekriti bilo koji nedostatak, dajući vašem desertu savršen izgled.
Kao dodatni savet, ne zaboravite da iskoristite koru banane za razne namene u kući, jer ona takođe može biti veoma korisna.
Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama:
Facebook,
Instagram,
YouTube,
TikTok,
Telegram,
Vajber.
Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa
Google Play i
Apple AppStore.
Komentari (0)