NATO ĆE DOŽIVETI NERVNI SLOM: Putin premestio nuklearno oružje u Belorusiju! Iza svega stoji SAMO JEDAN RAZLOG

Autor:

Svet

26.12.2023

17:54

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Lukašenko je još u maju potvrdio da se deo nuklearnog oružja već šalje Belorusiji, što je izazvalo zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja

NATO ĆE DOŽIVETI NERVNI SLOM: Putin premestio nuklearno oružje u Belorusiju! Iza svega stoji SAMO JEDAN RAZLOG

Foto: printscreen/Tanjug/AP

Predsednik Rusije Vladimir Putin premestio je deo taktičkog nuklearnog oružja u Belorusiju.

To je i potvrdio lider Belorusije Aleksandar Lukašenko rekavši da je premeštanje nuklearnog oružja dovršeno.

- Putin je to učinio da bi obuzdao pretnje Poljske koja je članica NATO - rekao je Lukašenko bez dlake na jeziku.

Potvrda da je nuklearno oružje premešteno dolazi nekoliko meseci pošto je Rusija objavila da planira da stacionira taktičko nuklearno oružje u Belorusiji, najvećem savezniku Rusije.

Lukašenko je još u maju potvrdio da se deo nuklearnog oružja već šalje Belorusiji, što je izazvalo zabrinutost Sjedinjenih Američkih Država i drugih zapadnih zemalja.

U junu je Putin potvrdio da je prva isporuka taktičkog nuklearnog oružja stigla u Belorusiju i da je ono stacionirano u toj zemlji.

- Zašto bismo pretili celom svetu? Već sam rekao da je upotreba ekstremnih mera moguća u slučaju da postoji opasnost za rusku državnost - rekao je tada Putin.

Predsednik Rusije pomno prati stanje stvari na terenu oko ruskih granica. Članice NATO-a poput Poljske ili Litvanije već duže vreme izvode vežbe kod granice s Rusijom što ova zemlja doživljava kao provokaciju na koju neće nasesti.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading