TRAMP OTKRIVA: Putin i ja imamo tajni plan za rešenje ukrajinske krize!

Autor:

Svet

16.01.2024

18:30

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Trampova tvrdnja o Rusiji i Ukrajini

TRAMP OTKRIVA: Putin i ja imamo tajni plan za rešenje ukrajinske krize!

Foto: Tanjug/AP


Bivši američki predsednik Donald Tramp izazvao je pažnju javnosti svojom tvrdnjom da Rusija nikada ne bi napala Ukrajinu da je on i dalje bio na mestu predsednika. Ova izjava izazvala je brojne reakcije i podstakla polemike o odnosima između SAD-a, Rusije i Ukrajine.

Tramp je naglasio da Putin i on imaju odličan odnos, te da je u mogućnosti da reši situaciju u Ukrajini veoma brzo. Takođe je istakao svoje poznavanje ruskog predsednika Vladimira Putina i ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, naglašavajući da je sposoban da efikasno komunicira sa njima kako bi rešio ovaj problem.

Trampove izjave o Izraelu, američkim izborima i migrantskoj krizi

Pored svojih izjava o Rusiji i Ukrajini, Tramp je takođe izneo tvrdnje o Izraelu, američkim izborima i migrantskoj krizi na granici sa Meksikom. Tvrdnja da Izrael ne bi bio napadnut da je on i dalje bio predsednik dodatno je naglasila Trampovu samouverenost u svoju politiku i spoljnu politiku SAD-a.

Osim toga, Tramp je ponovo izneo tvrdnju da su poslednji američki izbori pokradeni, što je tema koja i dalje izaziva kontroverze u američkoj politici. Takođe, najavio je da će zaustaviti "invaziju" migranata na američkoj granici sa Meksikom, čime je skrenuo pažnju na aktuelnu migrantsku krizu i svoje planove za rešavanje iste.

Trampova vizija budućnosti i globalna situacija

U svom govoru nakon pobede na unutarstranačkim izborima Republikanske partije, Tramp je obećao da će "ispraviti svet" ako bude ponovo izabran, ističući da globalni "smrt i uništenje" nikada nisu bili ovakvi. Ova izjava dodatno je naglasila Trampovu ambiciju i samopouzdanje u svoje političke sposobnosti.

Ove izjave bivšeg američkog predsednika izazvale su različite reakcije i pokrenule brojne rasprave o njegovim političkim planovima i stavovima. Dok jedni podržavaju Trampove tvrdnje, drugi izražavaju skepticizam i zabrinutost zbog mogućih implikacija njegovih reči na međunarodne odnose i političku situaciju u svetu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

 

Komentari (0)

Loading