DRAMA NA DALEKOM ISTOKU: Pilot putničkog aviona Antonov An-24 napravio kobnu grešku, umesto na pistu sleteo... (VIDEO)

Autor:

Svet

28.12.2023

19:52

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Ruski putnički avion Antonov An-24 prinudno sleteo na zaleđenu reku zbog greške pilota-

DRAMA NA DALEKOM ISTOKU: Pilot putničkog aviona Antonov An-24 napravio kobnu grešku, umesto na pistu sleteo... (VIDEO)

Foto: Printscreen/X@Heroiam_Slava

Krajnji istok Rusije svedok je neobičnog događaja jutros kada je ruski putnički avion tipa Antonov An-24, pripadajući kompaniji Polar Airlines, završio svoje putovanje na neočekivan način. Umesto na predviđenu pistu, avion je sleteo na zaleđenu reku Kolima u blizini aerodroma Zirjanka.

 

 

Incident se dogodio ranim jutrom, kada je let PI217, sa trideset putnika i četiri člana posade, krenuo iz Jakutska i zaputio se ka Zirjanki, udaljenoj 1100 kilometara. Na sreću, kako izveštava Bi-Bi-Si, niko od putnika nije povređen.

Prema preliminarnoj istrazi, incident je rezultat greške pilota. Snimak jednog od putnika prikazuje avion zaglavljen usred zaleđene reke Kolima u istočnom Sibiru. Temperature u Ćirjanki, posebno tokom ovog perioda godine, mogu pasti i do ekstremnih -40 stepeni Celzijusa.

Tužioci su izjavili da je avion sleteo na peščanu obalu reke, a tragovi u snegu jasno ukazuju na to koliko je vremena bilo potrebno da se letelica zaustavi. Srećom, brza reakcija pilota i povoljne okolnosti su doprinele tome da incident nije rezultirao povredama putnika ili članova posade.

Ova vazduhoplovna vanredna situacija će sada biti podvrgnuta detaljnoj istragi kako bi se utvrdili tačni uzroci ove nezgode.

U novembru avion An-2 Striž Avije nestao na Čukotki

U novembru se desio sličan incident na krajnjem istoku Rusije, ali nažalost sa drugačijim epilogom nego u prethodnoj priči. Naime, ruske vlasti su izvestile da je avion An-2, koji pripada aviokompaniji Striž Avija, nestao na Čukotki na dalekom istoku Rusije, sa tri osobe u letelici, uključujući dva člana posade i jednog putnika.

Zvaničnik za vanredne situacije potvrdio je da je vazduhoplov poleteo iz Peveka u Poljarni, ali da nije ostvaren kontakt u predviđeno vreme sletanja.

Helikopter Mi-8 sa spasiocima je poslat u potragu, ali do izveštavanja medija nije pronađen nestali avion, niti je uspostavljen kontakt s njim. Iako je utvrđena poslednja poznata lokacija aviona, vlasti intenzivno tragaju za letelicom, koristeći resurse spasilaca i volontera sa terenskim vozilima.

Detalji o uzroku nestanka aviona An-2 i eventualnim dodatnim informacijama o situaciji još uvek nisu dostupni. Porodice i prijatelji putnika i članova posade čekaju sa strepnjom na vesti o ishodu potrage.

Vlasti su mobilisale sve raspoložive resurse kako bi pružile adekvatnu pomoć u traganju za nestalim avionom. Više informacija o ovom slučaju se tek očekuje, kako potraga bude napredovala.

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading