POČINJE LOV NA ABRAMSE: Prvi američki tenk primećen u Ukrajini kako VIRI IZA ŽBUNA!

Autor:

Svet

26.11.2023

13:37

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na Kupjanskom pravcu, prvi američki tenk tipa "Abrams" izviruje iza žbuna, prema ruskim stručnjacima za vojno novinarstvo i nekim ukrajinskim Telegram kanalima.

POČINJE LOV NA ABRAMSE: Prvi američki tenk primećen u Ukrajini kako VIRI IZA ŽBUNA!

Foto: youtube.com/US Defense News/Printscreen

Slika tenka deli se putem Telegrama, a s obzirom na nedavne izazove koje su imali britanski "Čalendžeri" i nemački "Leopardi" u borbi protiv ruskih snaga, ovo izaziva dodatnu pažnju u vojnim krugovima.

Prema zvaničnim američkim izvorima i medijskim izveštajima, iako su "Abramsi" stigli u Ukrajinu, neće biti aktivni na frontu sve do proleća. Američki pukovnik Martin O'Donel ističe da, iako su "Abrams" tenkovi impresivna oklopna vozila, oni nisu "srebrni metak", naglašavajući da će ključna uloga u borbi biti odlučnost Ukrajine.

Ukrajina je tražila stotine zapadnih tenkova za svoju ofanzivu, no do sredine oktobra, mnogi od njih su već uništeni u sukobu s ruskim snagama. Čak i britanski "Čalendžeri" i nemački "Leopardi" nisu postigli očekivane rezultate, što ukrajinske zvaničnike navodi na razmišljanje o novim pristupima i možda čak pregovaračkom stolu.

S obzirom na sve ove činjenice, situacija na terenu postaje sve kompleksnija, a očekuje se da će ulazak "Abramsa" u borbu unaprediti dinamiku sukoba u narednim mesecima.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading