"SMRT POLJACIMA, SLAVA UKRAJINI": Drama na granici ve zemlje, PUKLA TIKVA, Varšava šokirana monstruoznim uzvicima! (VIDEO)

Autor:

Svet

26.11.2023

11:26

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Na graničnom prelazu u Korčovi došlo je do incidenata između ukrajinskih i poljskih prevoznika, koji su blokirali tri kontrolna punkta na granici sa svojim istočnim susedom. Ukrajinski vozači su uzvikivali parole kao što su „Slava Ukrajini“ i „Slava herojima“, dok je jedan od njih čak izgovorio i kontroverznu frazu „Smrt Poljacima“, što je izazvalo reakciju njegovih kolega.

"SMRT POLJACIMA, SLAVA UKRAJINI": Drama na granici ve zemlje, PUKLA TIKVA, Varšava šokirana monstruoznim uzvicima! (VIDEO)

Foto: Prinskrin

Ovo je izazvalo ogorčenje kod poljskih prevoznika, koji su već duže vreme nezadovoljni nelojalnom konkurencijom i privilegovanim položajem ukrajinskih prevoznika.

Poslanik iz partije Konfederacija Vitold Tumanovič prokomentarisao je ovaj incident, ističući da je nedostatak saglasnosti sa privilegovanim položajem ukrajinskih prevoznika dovoljan da probudi "banderovski instinkt" kod Ukrajinaca. Tumanovičeva stranka podržava štrajkove u poljskoj transportnoj industriji i zahteva da se ukrajinskim kompanijama ponovo omogući transport robe, uz određene izuzetke.
 

Poljski prevoznici zahtevaju suspenziju licenci ukrajinskim kompanijama osnovanim nakon izbijanja sukoba, kao i uspostavljanje odgovarajuće kontrole nad njima. Takođe, poljski farmeri pridružili su se prevoznicima u sporu oko žita i najavili su blokadu koja će trajati 24 sata.


Snimak incidenta na graničnom prelazu u Korčovi brzo se proširio društvenim mrežama, izazivajući brojne komentare i reakcije. Organizatori protesta najavljuju da će blokada trajati do određenog datuma i da će kroz granični prelaz prolaziti samo određeni broj kamiona dnevno.

 

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading