KIJEV ZASUT DRONOVIMA, EKSPLOZIJE ODJEKIVALE CELU NOĆ: Rusija noćas izvela NAJMASOVNIJI NAPAD bespilotnim letelicama,

Autor:

Svet

25.11.2023

08:28

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Rusija je noćas izvela najmasovniji napad dronovima kamikazama na Ukrajinu, saopštilo je ukrajinsko vazduhoplovstvo.

KIJEV ZASUT DRONOVIMA, EKSPLOZIJE ODJEKIVALE CELU NOĆ: Rusija noćas izvela NAJMASOVNIJI NAPAD bespilotnim letelicama,

Foto: Tanjug/AP

Rat

Dronovi tipa "šahed" ciljali su prvenstveno Kijev, a veliki broj bespilotnih letelica lansiran je iz različitih pravaca ka glavnom gradu. Očevici su izvestili da su tokom cele noći u Kijevu odjekivale eksplozije, dok je gradonačelnik Vitalij Kličko potvrdio da su dve osobe povređene kada su fragmenti oborenih dronova pali na stambene zgrade.

Jutro je donelo nastavak napada dronovima na više delova Kijeva, kako je svedočio jedan očevidac. Gradonačelnik Kličko dodatno je informisao da su fragmenti presretnutih dronova izazvali požar u jednom obdaništu. Ukrajinski mediji su ranije preneli seriju eksplozija u glavnom gradu.

Vazdušna uzbuna je proglasila u nizu oblasti u Ukrajini, uključujući Kijevsku, Čerkašku, Černigovsku, Sumsu, Harkovsku, Poltavsku, Dnjepropetrovsku, Nikolajevsku, Kirovogradsku i Hersonsku, prema informacijama Unijana. Načelnik gradske vojne uprave, Sergej Popko, obavestio je javnost o požaru u nestambenoj zgradi u Kijevu.

Ukrajinska protivvazdušna odbrana aktivno deluje, a vlasti apeluju na građane da se sklone na bezbedna mesta kako bi se zaštitili od mogućih opasnosti. 

BONUS VIDEO: 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading