SLOVAČKA VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTA, OVO NAROD MORA DA ZNA! Stigli prvi rezultati ISTRAGE o napadu na Roberta Fica!

Autor:

Svet

15.05.2024

21:00

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Minisitar policije Matuš Šutaj Eštok obratio se Slovacima

SLOVAČKA VIŠE NIKAD NEĆE BITI ISTA, OVO NAROD MORA DA ZNA! Stigli prvi rezultati ISTRAGE o napadu na Roberta Fica!

Foto: Tanjug/AP Photo/Petr David Josek, File

Ministar unutrašnjih poslova Slovačke, Matuš Šutaj Eštok, istakao je da je nedavni pokušaj atentata na premijera Roberta Fica bio politički motivisan čin, donet neposredno nakon predsedničkih izbora.

Eštok je naglasio da je Vlada posvećena zaštiti svih zvaničnika koji bi mogli biti izloženi sličnim napadima, uključujući novinare i javne ličnosti.

Foto: X/Printscreen/@KyivPost

Atentat na Roberta Fica

 

Takođe je najavio apel potpredsedniku da sazove Savet bezbednosti kako bi se procenila situacija, istakavši da je napad na premijera direktni napad na demokratiju i da je to "najtužniji dan za demokratiju u Slovačkoj".

Ministar Eštok je uputio apel građanima da ne odgovaraju na mržnju mržnjom, posebno ukazujući na širenje mržnje putem društvenih mreža koje je prethodilo samom napadu.

Naglasio je da je neophodno zaustaviti mržnju prema političarima i političkim partijama, ističući da vlasti čine i činile sve kako bi zaštitile političare.

Foto: X/Printscreen/@TheInsiderPaper

Robert Fico

 

Ministar policije najavio je da će ponuditi zaštitu svim zvaničnicima, naglašavajući ozbiljnost situacije i potrebu da se preduzmu adekvatni koraci kako bi se osigurala njihova bezbednost.

Matuš Šutaj Eštok je otkrio da je izvršilac napada pucao pet puta, ostavljajući premijera u kritičnom stanju.

Naglasio je da su početni nalazi istrage ukazali na politički motivisan napad, ističući da je današnji incident bio napad na demokratiju i samu državu.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading