EVO KAKO SU UKRAJINCI SRUŠILI KRIMSKI MOST: Ključan je bio SNIMAK Ruskinje koja se u blizini odmarala NA JAHTI - „Svaki Rus sa telefonom je naš drug“

Autor:

Svet

26.11.2023

12:18

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Jedan od ključnih izvora informacija bio je video snimak Ruskinje koja se odmarala na jahti u blizini mosta

EVO KAKO SU UKRAJINCI SRUŠILI KRIMSKI MOST: Ključan je bio SNIMAK Ruskinje koja se u blizini odmarala NA JAHTI - „Svaki Rus sa telefonom je naš drug“

Foto: Youtube/Printscreen

Ove informacije pružaju uvid u aktivnosti Službe bezbednosti Ukrajine (SSU) u vezi s pripremama za napade na Krimski most. Ključni element njihovih priprema bila je upotreba informacija koje su prikupili iz otvorenih izvora, posebno društvenih mreža. Navodi se da je SSU koristila podatke koje su ruski građani delili na društvenim mrežama kako bi dobili informacije o infrastrukturi i unutrašnjim strukturama Krimskog mosta.

Jedan od ključnih izvora informacija bio je video snimak Ruskinje koja se odmarala na jahti u blizini mosta, pružajući uvid u unutrašnje strukture luka mosta. SSU je tvrdila da su ove informacije bile od suštinskog značaja za planiranje napada, omogućavajući im da identifikuju tačke koje bi bile najefikasnije za nanosjenje maksimalne štete.

Posebno zapažena izjava iz SSU ukazuje na njihovu sposobnost praćenja i analiziranja podataka koje deli svaki ruski građanin s pametnim telefonom. Oni su izrazili nadu da će Rusi i dalje nastaviti snimati, fotografisati i deliti informacije, čime bi im pružili dragocene podatke za buduće operacije.

Dodatno se napominje da su ukrajinski brodovi bez posade (USV) izvršili napade na Krimski most u julu 2023. godine, uništivši ruski naftni tanker Sig u Kerčkom moreuzu i Olenegorski gornjak, veliki desantni brod, u zalivu Novorosijsk u avgustu iste godine. Šef SSU, Vasilj Maliuk, navodi da je proizvodnja USV-a postavljena u podzemnom postrojenju u Ukrajini.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading