NESREĆA NA MIRIJEVU: Na radnika gradilišta se obrušila zemlja

Autor:

Hronika

16.05.2024

10:44

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nesreća se desila u 8.30 sati jutros.

NESREĆA NA MIRIJEVU: Na radnika gradilišta se obrušila zemlja

Foto: shutterstock/Pxfuel

Nesreća na gradilištu dogodila se jutros u Danilovoj ulici na Mirijevu.

Na jednog radnika obrušila se zemlja.

On je prevezen na Urgentni centar, a prema prvim informacijama povrede nisu teže prirode.

Nesreća se desila u 8.30 sati jutros.

Zaštita na gradilištu je izuzetno važna kako bi se osigurala sigurnost svih radnika i sprečile povrede ili nesreće. Evo nekoliko ključnih koraka koje možete preduzeti kako biste se zaštitili na gradilištu:

Nosite odgovarajuću zaštitnu opremu: To uključuje kacigu, zaštitne naočare, zaštitnu obuću, rukavice i druge specifične komade opreme za vaš posao.

Pravilno obučeni radnici: Svi radnici trebaju biti obučeni za svoje specifične zadatke i za sigurno rukovanje opremom.

Pridržavajte se sigurnosnih pravila i procedura: Važno je da se pridržavate svih sigurnosnih pravila i procedura koje su postavljene na gradilištu. Ovo uključuje pravilno korištenje opreme, postavljanje i korištenje sigurnosnih ograde i traka, kao i pravilno skladištenje opasnih materijala.

Komunikacija: Komunikacija je ključna na gradilištu. Razgovarajte s nadzornicima i kolegama o potencijalnim opasnostima i rizicima kako biste ih mogli adekvatno izbeći.

Praćenje vremenskih uslova: Loši vremenski uslovi poput jakog vetra, kiše ili snega mogu povećati rizik od nesreća. Pratite vremenske uslove i prilagodite aktivnosti na gradilištu prema potrebi.

Redovno održavanje opreme i alata: Redovno održavanje i provere opreme i alata su ključni kako bi se osigurala njihova ispravnost i sigurnost prilikom korišćenja.

Prva pomoć: Imajte prvu pomoć dostupnu na gradilištu i osposobljenog prvog pomagača koji zna kako reagovati u slučaju povrede ili nesreće.

Bezbednost na visini: Ako radite na visini, kao što su radovi na krovu ili skele, osigurajte sebe i svoje kolege koristeći adekvatne zaštitne mere poput sigurnosnih pojaseva i ograda.

Odmor i pravilno održavanje: Umor može dovesti do smanjenja pažnje i povećanja rizika od nesreća. Redovno uzimajte pauze i odmarajte se kako biste održali svoju koncentraciju i fizičku sposobnost.

Razmišljajte o svom okruženju: Uvek budite svesni svoje okoline i potencijalnih opasnosti. Pazite na kolege i reagujte na nepravilnosti ili opasnosti koje uočite.

Zaštita na gradilištu zahteva pažnju, odgovornost i solidarnost svih radnika kako bi se osigurala sigurnost svih uključenih.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

BONUS VIDEO

Komentari (0)

Loading