NEMAČKA I AMERIKA PRIPREMILE TAJNI PLAN ZA UKRAJINU? Zelenski ĆE POLUDETI ako je ovo tačno - neće dobiti oružja za novu kontraofanzivu, onda će MORATI DA MOLI ZA MIR!

Autor:

Svet

26.11.2023

13:14

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Nemački list BILD je nedavno izneo tvrdnju da postoji tajni plan koji su zajednički osmislili Njemačka i Sjedinjene Američke Države, a koji se odnosi na situaciju u Ukrajini.

NEMAČKA I AMERIKA PRIPREMILE TAJNI PLAN ZA UKRAJINU? Zelenski ĆE POLUDETI ako je ovo tačno - neće dobiti oružja za novu kontraofanzivu, onda će MORATI DA MOLI ZA MIR!

Foto: Tanjug AP

Prema ovom planu, predsjednik Ukrajine Volodimir Zelenski ne bi bio primoran da direktno pregovara, već bi mu bilo poslato dovoljno oružja, dovoljno da se zadrži de fakto linija fronta, ali nedovoljno da bi se ponovo zauzele okupirane teritorije. Ova tvrdnja posebno ističe ciničan aspekt plana, a to je da bi SAD i Nemačka same mogle da odlučuju o pravcu delovanja i nametnu ga, budući da su najveći dobavljači oružja Ukrajini.

Cilj ovog navodnog plana bio bi usmeravanje rata kroz političko oruđe zapadnog snabdevanja oružjem, kako bi se dovelo do situacije gde bi se morali nastaviti pregovori u formatu tzv. "Minskih pregovora".

BILD navodi da ovo nikada direktno nije rečeno, već bi Ukrajina bila ta koja bi izabrala taj ishod, jer ne bi bila u poziciji da postigne nešto bolje. Ovaj plan, prema navodima lista, dolazi iz kancelarije kancelara Olafa Šolca, a ne iz Ministarstva odbrane Nemačke.


BILD takođe sugeriše da Berlin i Vašington imaju isti pogled i isti cilj u pogledu rata.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading