POMOĆNIK ZALUŽNOG UBIJEN ZA ROĐENDAN: Nakon što se porodica okupila na proslavi, bomba skrivena u poklonu digla pola kuće u vazduh

Autor:

Svet

06.11.2023

20:33

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Vest o smrti pomoćnika potvrdio je i Zalužni na svom kanalu na Telegramu.

POMOĆNIK ZALUŽNOG UBIJEN ZA ROĐENDAN: Nakon što se porodica okupila na proslavi, bomba skrivena u poklonu digla pola kuće u vazduh

Foto: Profimedia

Major Genadij Čestjakov, pomoćnik glavnokomandujućeg Oružanih snaga Ukrajine Valerija Zalužnog, izgubio je život u ponedeljak u eksploziji koja se dogodila u njegovom domu u blizini Кijeva.

Lokalni mediji izveštavaju da je u ovoj nesreći teško povređen trinaestogodišnji sin preminulog oficira. Prema podacima koje je Pravda dobila od izvora u Ministarstvu unutrašnjih poslova, supruga i ćerka, koje su takođe bile u kući, nisu zadobile povrede.

Portparol policije je saopštio da je vojnik (39) preminuo kod kuće u selu Čaiki zbog nesrećnog rukovanja municijom, dok je njegov sin (13) teško povređen i hitno hospitalizovan. Identitet nastradalog vojnika nije otkriven.

Vest o smrti pomoćnika potvrdio je i Zalužni na svom kanalu na Telegramu.

Međutim, Zalužni tvrdi da je Čestjakov sa porodicom proslavljao svoj rođendan kada je eksplodirala bomba koja se nalazila u jednom od poklona.

- Danas, pod tragičnim okolnostima, na njegov rođendan, izgubio je život moj pomoćnik i blizak prijatelj, major Genadij Častjakov sa svojom porodicom. U jednom od poklona je eksplodirala nepoznata eksplozivna naprava. Iza Genadija ostaju supruga i četvoro dece. Izražavam najdublje saučešće porodici - napisao je Zalužni, navode RIA Novosti.

Zalužni je dodao da će razlozi i okolnosti ovog tragičnog događaja biti utvrđeni tokom sudske istrage.

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading