ARIJEL (12) JE OSTAO SAM: U napadu Hamasa izgubio dedu, oca, majku i dve sestre, sahrana četiri puta prekidana sirenama za uzbunu DA SRCE PREPUKNE (VIDEO)

Autor:

Svet

19.10.2023

11:35

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Žal u Izraelu za žrtvama napada Hamasa je neizrecivo jer se svakodnevno održavaju sahrane ljudi koje su ubili teroristi palestinske organizacije.

ARIJEL (12) JE OSTAO SAM: U napadu Hamasa izgubio dedu, oca, majku i dve sestre, sahrana četiri puta prekidana sirenama za uzbunu DA SRCE PREPUKNE (VIDEO)

Foto: printscreen youtube new york times

Među najšokantnijim oproštajima bio je onaj 12-godišnjeg Ariela Zohara, koji je izgubio oca, majku i dve sestre .

Obučen u crno i sa suzama u očima, 12-godišnjak je stajao pored kovčega u kojima su bila tela njegovog 54-godišnjeg oca Janiva, 49-godišnje majke Jasmine i dve sestre, 20. -godišnje Tehelet i 18-godišnje Keset.

Četiri od pet članova porodice Zohar pogubljeni su zajedno sa 49-godišnjim Arijelovim dedom, Haimom Livnehom, u svojoj kući u kibucu Nahal Oz u blizini granice sa Gazom ujutro 7. oktobra.

Dvanaestogodišnji Arijel je spašen samo zato što je otišao da trči kada je napad počeo, a zatim je našao utočište u susednoj kući gde ga napadači Hamasa nisu pronašli .

Sahrani je u utorak prisustvovalo oko 1.000 ljudi, dok je ceremoniju, kako napominje Njujork post, četiri puta prekidao alarm raketa ispaljenih iz Gaze .

 

„Ne daju nam čak ni da sahranimo naše mrtve“, odlučno je rekla 54-godišnja sestra Janiv.

 

Vaspitanje dvanaestogodišnjeg Arijela preuzeće druga sestra njegovog oca, dok će se dečakova bar micva normalno proslavljati sledećeg meseca.

„Nastavićemo da slavimo život i nećemo dozvoliti da nas neko uništi. Ovako ćemo osvetiti njihovu smrt“, rekla je Arijelina tetka.

Janiv Zohar je bio novinar koji je sa izraelskim biroom Asošijeted presa radio 15 godina, od 2005. do 2020. On je, zapravo, bio prvi novinar koji je stigao do mesta gde su Palestinci kidnapovali izraelskog vojnika Gilada Šalita, 2006.

 

„Janiv je bio uši i oči AR u južnom Izraelu, uvek prvi na vestima. Kad god je bilo napetosti na Bliskom istoku, njegove kolege bi pitale: 'Šta Janiv govori?'“, rekla je izvršna urednica Asošiejted presa Džuli Pejs.

 

Janiv Zohar je u poslednje vreme radio kao fotograf za list Israel Haiom.

„Srce mu je bilo veliko koliko i on“, rekao je njegov kolega Jehuda Perez pošto je 54-godišnjak bio visok 1,92 metra.

BONUS VIDEO: 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading