PENTAGON O MISTERIOZNOJ SMRTI PRIGOŽINA! Tvrde da je avion pođodjen OVIM PROJEKTILOM!

Autor:

Svet

24.08.2023

23:20

Pratite nas i putem Android ili iOS aplikacija

Android aplikacija ios aplikacija huawei aplikacija

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Ruske Federacije saopštila je da su svi putnici na avionu, njih desetoro, prema preliminarnim informacijama, izgubili živote u padu.

PENTAGON O MISTERIOZNOJ SMRTI PRIGOŽINA! Tvrde da je avion pođodjen OVIM PROJEKTILOM!

Foto: Tanjug AP, YouTube/Printscreen/Sputnik Srbija | Спутњик Србија

JEVGENIJ PRIGOŽIN

Američki vojni zvaničnici izrazili su verovanje da je Jevgenij Prigožin, šef kontroverzne Vagner grupe, verovatno poginuo u padu privatnog aviona, ali do sada nema dokaza koji bi podržali izveštaje da je avion navodno oboren projektilom sa zemlje, izjavio je portparol Pentagona, Patrik Rajder.

Na redovnoj konferenciji za medije, Rajder je rekao novinarima: "Prema našoj preliminarnoj proceni, Prigožin je verovatno mrtav." Ova izjava dolazi nakon što se pojavila vest o padu privatnog aviona Embraer Legasi kod sela Kuženkino u Tverskoj oblasti, koji je putovao iz Moskve za Sankt Peterburg.

Međutim, u vezi sa izveštajima da je avion oboren projektilom sa zemlje, Rajder je rekao da trenutno nema saznanja ili indicija koja bi ukazivala na to. "Trenutno nemamo ničega što bi ukazivalo da se radilo o raketi zemlja-vazduh", dodao je Rajder.

Federalna agencija za vazdušni saobraćaj Ruske Federacije saopštila je da su svi putnici na avionu, njih desetoro, prema preliminarnim informacijama, izgubili živote u padu. Jevgenij Prigožin bio je među putnicima, kako je navedeno na spisku dostavljenom agenciji.

Ova vest dolazi usred već postojeće napetosti između Rusije i Zapada, a Prigožinova uloga kao vođe Vagner grupe, privatne vojne kompanije, privukla je pažnju svetske javnosti i izazvala kontroverze zbog njenih navodnih aktivnosti u različitim konfliktima širom sveta. Istraga o padu aviona i okolnostima Prigožinove smrti ostaje u toku.

BONUS VIDEO 

 

Poštovani čitaoci, možete nas pratiti i na platformama: Facebook, Instagram, YouTube, TikTok, Telegram, Vajber. Pridružite nam se i prvi saznajte najnovije i najvažnije informacije.
Naše aplikacije možete skinuti sa Google Play i Apple AppStore.

Komentari (0)

Loading